”Apple, Facebook, eBay, Amazon, Google, ze zijn zo racistisch als het maar kan zijn”

''Apple, Facebook, eBay, Amazon en Google hebben de beste imago’s en worden geleid door fijne, ‘coole’ kerels, die sokken noch dassen dragen, maar in werkelijkheid zijn ze zo racistisch als het maar kan zijn.'’ Dat zegt de Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson in een interview met de Britse krant Sunday Times. En hij heeft een punt: de 20 belangrijkste bedrijven in Silicon Valley hebben in totaal 189 bestuursleden, 36 daarvan zijn blanke vrouwen, dan zijn er nog 3 zwarte mannen en 1 Latino. Ook op de werkvloer bij Google ziet het er eentonig uit: 61 procent is blank en 30 procent Aziatisch. Latino's en zwarte mensen zijn er bijna niet. Jackson gaat verder: ‘'Het zijn allemaal politiek-correcte mannen, die het sociaal goed voor elkaar hebben, maar feit is dat naast hun naam dikke nullen tevoorschijn komen. Het is de taak van de burgerrechtenbeweging om dit te blijven benadrukken.’' Google gaat volgend jaar 135 miljoen euro spenderen aan de rekrutering in traditioneel zwarte universiteiten. Ook Apple en Intel beloven stappen in die richting.  

Bron(nen):   Express.be      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. jantje

  Je kan wel merken dat we met een socialist van het zuiverste water te maken hebben. Iemand bedenkt wat, richt een bedrijf op en neemt mensen aan (uit zijn vriendenkring, uit sollicitaties enz.) naar eer en geweten. Nu probeert Jackson de zaken te kapen voor zijn eigen belang.
  Bah!

 2. Vogelbeest

  Bedrijven als Google nemen sollicitanten een IQ-test af. De intelligentste heeft de meeste kans op een baan.

 3. Burgermans

  Onze Lieve Heer is zelf de grootste racist, die heeft immers de mensen verschillend gemaakt.

 4. Chahid B

  Racisme is mischien wat snel geoordeelt het is wel goed dat ze erop gewezen wordt want het is inderdaad erg eentonig.

 5. Iwan Adams

  Maar wanneer gaan de zwarten de hand in eigenboezems stoppen. erzijn heel wat rijke zwarten in Amerika ,wanneer gaan ze eindelijk in zien dat ze t anders moeten aanpakken. waarom lopen ze te kijken naar de blanken . De Aziaten doen dat toch niet.

Reacties niet toegestaan