Welk land heeft het beste onderwijs?

Europa domineert de top 10 voor het beste onderwijs. Finland, Noorwegen en Zwitserland staan op 1, 2 en 3. Nederland bezet een knappe achtste plaats, terwijl Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië opvallend genoeg de top 10 niet halen. Dat blijkt uit het Human Capital Report 2015 van het Wereld Economisch Forum. Dit is de top 10: Human_Capital_15_Infographics_GlobalTop10 (1) Bekijk hieronder de positie van alle landen ter wereld.

Bron(nen):   World Economic Forum      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  En volgens datzelfde rapport is het slechtste onderwijs te vinden in Afrika en het Midden-Oosten.

  The West is the best!

  • Blorg

   Hoe is dat nu mogelijk?
   Slechts één boek te moeten kennen (Koran) en toch falen?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Jaap Aap

    Je onderbuik speelt wel erg op vandaag. Alweer een vergezochte referentie met de islam. Zielig type!

    (in antwoord op Blorg)
    • Blorg

     Hoezo vergezocht?
     Welke andere boeken hebben zij dan nog?

     (in antwoord op Jaap Aap)
    • Blorg

     Wat er eergisteren in de sneltrein Amsterdam-Parijs gebeurde, heeft niets met “islamisme” te maken. Het is de naakte islam, wiens tronie we weer eens gezien hebben. Feit is: We bevinden ons inmiddels in fase drie van de islamitische Jihad. Met deze fase begint de bloedige, de genadeloze veroveringsveldtocht van de moslims tegen de “ongelovigen”, in wier landen zij – eerst vreedzaam (fase 1 bij tot 5% moslimaandeel), dan met steeds meer politieke eisen (fase 2 bij ongeveer 15% moslimaandeel) – binnendringen, terwijl ze constant hun frase van de zogenaamd vredelievende islam herhalen. Totdat ze zich sterk genoeg voelen om de gewapende strijd tegen de niet-islamitische meerderheidssamenleving op te nemen.

     Zo was het in Libanon, zo was het in Kosovo, in Nigeria, in Soedan, in Egypte – en in talrijke andere van de 57 landen die de islam in zijn 1400-jarige bestaan inlijfde bij zijn heerschappijgebied. Journalisten en politici die nu nog onderscheid maken tussen islam en “islamisme” liegen tegen hun volkeren en dienen wegens hoogverraad voor een militaire rechtbank gezet te worden. Ze hadden sinds 9/11 genoeg tijd om het ware karakter van de islam te bestuderen. Deze religie is een gesel van de mensheid. Ze heeft overal daar waar ze heerst ongelijkheid tussen man en vrouw gevestigd, alle andere religies of uitgeroeid of onderdrukt (dhimmi-status) en iedere vrijheid van denken (wetenschap, cultuur), zoals die van de keuze van alternatieve levenswijzen die geen verband houden met de islam, tot doodzonde verklaard.

     (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Yoors

  We zullen heel snel uit de top 10 donderen.

Reacties niet toegestaan