Pgb-chaos: ”Ik ben tijden afhankelijk geweest van de Voedselbank”

De Ombudsman concludeerde gisteren in een rapport dat de overheid zwaar gefaald heeft bij de invoering van de nieuwe pgb-wet. ''En het is de burger die hiervoor uiteindelijk de rekening betaalt,'' zei hij. De Groningse Carolien van Diesen is een van die burgers. Ze belandde bij de Voedselbank door de pgb-chaos, vertelt ze aan het AD. Van Diesen heeft drie autistische zoons, die zij zelf verzorgt. Daarvoor ontvangt ze al jaren een persoonsgebonden budget. Toen de uitvoering van het pgb begin dit jaar werd overgedragen aan de Sociale Verzekeringsbank begon de ellende. ''Het is eind augustus en ik wacht nog steeds op een deel van mijn geld. Ik ben tijden afhankelijk geweest van de Voedselbank,'' zegt ze tegen de krant. Ombudsman Reinier van Zutphen stelt dat de overheid vaker gehaast en onzorgvuldig te werk gaat en met te weinig oog voor de gevolgen voor de mensen die het betreft. Dat ervaart Carolien aan den lijve. ''Nu stuurde de gemeente plots een rekening van 517 euro per kind: een eigen bijdrage voor het betaalde vervoer naar school. Dat terwijl ik ze zelf elke dag wegbreng met de auto!'' Ondertussen is ze dagelijks uren bezig om alles goed te regelen. ''Mensen zeggen vaak dat we profiteurs zijn. Dat we van die pgb's lekker op vakantie gaan. Nou, alles wordt netjes verantwoord. Ik leef op bijstandsniveau. En zelfs dat haalde ik de afgelopen maanden niet.''  

Bron(nen):   AD      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_RinSh7fPr4

  van Rijn gaat plechtig beloven te stoppen met problemen veroorzaken.

 2. kwikfit

  Een van de rijkste landen ter wereld gaat zo met de zwakste in de samenleving om…. Is natuurlijk wel veel makkelijker dan b.v. het graaien in de top aan te pakken.

  Maar triest is het wel voor de hulpbehoevenden en hulpverleners die voor dit geklungel de tol betalen.

  • Prikker

   Ik geloof dat we al wel een stadium verder zijn dan ‘de tol betalen’, het lijkt me zonneklaar, dat dit kabinet (en die met de VVD) de armsten, zwakkeren, weerloosten, oudsten en zieksten specifiek uitzondert ten behoeve van hun rigide lastenverzwaringen.

   (in antwoord op kwikfit)
 3. Prikker

  Ja, deze overheid zorgt zeer goed voor zichzelf.

  Voor haar volk… hmm, not so much.

 4. al

  bed bad en brood voor iedereen! behalve voor de eigen bevolking

  Schaam je politici…

Reacties niet toegestaan