Politie valt verkeerde huis binnen en schiet erop los

De Amerikaanse politie heeft het weer eens ten onrechte op een schieten gezet. Na een oproep voor diefstal in de Amerikaanse stad Atlanta vielen twee agenten het verkeerde huis binnen. Een van hen schoot de bewoner neer, diens hond en zijn collega.

De voorbijganger die de hulpdiensten belde, omdat hij iets verdachts zag, had niet het precieze adres opgegeven. De agenten concludeerden om onduidelijke redenen dat het wel om het huis van Christopher McKinley (36) moest gaan, maar dat bleek niet zo te zijn. "Waarom kwamen ze mijn huis binnen", vroeg de verbouwereerde huiseigenaar. "Waarom schieten ze op mij en op mijn hond?"

De twee agenten schoten de hond dood. McKinley werd in zijn been geraakt en collega-agent Travis Jones kreeg een kogel in de heup. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is een raadsel, waarom er direct werd geschoten.

Bron(nen):   De Morgen  Newsday    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  ♫ En wat Amerika betreft: dat land bestaat niet echt ♫

 2. Daniël Oosterhuis

  Een raadsel? Laat me niet lachen.

 3. Ko Herent

  Een agent schoot dus de bewoner neer, diens hond en zijn collega ( ook een hond?).

 4. Janneke van Vught

  Ik heb een aantal jaren van mijn leven doorgebracht in de US. Nooit van zijn leven ga ik terug. Wat een verschrikkelijk land.

Reacties niet toegestaan