In deze beroepen vind je de meeste psychopaten

Dachten we bij psychopaten vroeger altijd aan gestoorde criminelen en moordenaars zonder geweten, tegenwoordig dichten we veel meer mensen een psychopathische persoonlijkheidsstoornis toe. Kenmerken zijn een gebrek aan emoties, schuldgevoel en empathie en een neiging tot impulsiviteit, egocentrisme en asociaal gedrag. In sommige sectoren zie je dergelijke karaktertrekken vaker voorkomen dan in andere. De reden is simpel: in bepaalde beroepen staat de machtspositie van mensen centraal en is het een vereiste om objectieve, klinische beslissingen te kunnen maken, die niet mogen worden beïnvloed door persoonlijke gevoelens. In het boek The Wisdom of Psychopaths somt auteur Kevin Dutton de 10 beroepen op waarin de meeste psychopaten rondlopen: 1. CEO 2. Advocaat 3. Tv- of radiopresentator 4. Verkoper 5. Chirurg 6. Journalist 7. Politieman 8. Geestelijke 9. Chef-kok 10. Ambtenaar En ook de 10 beroepen waarin je ze juist weinig aantreft: 1. Verzorger 2. Verpleegster 3. Therapeut 4. Ambachtslui 5. Schoonheidsspecialist/Stylist 6. Liefdadigheidswerker 7. Leraar 8. Kunstenaar 9. Arts 10. Boekhouder

Bron(nen):   Express.be      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Boven Jan

  Interessant dat een arts en chirurg beiden aan de andere kant van het spectrum staan. De psychopaat wordt dus meer getrokken door bloed en het snijden, de niet-psychopaat door gesprekken en een bandage.

 2. Oh_Oh_SarCastro

  Tussen CEO en advocaat kan je headhunter plaatsen

 3. Dead Silence

  Naast complete wauzen zijn advocaten en dito volk ook pedofiel. Ik mis techneuten. Of in de middenklasse of autist door de ogen van de onwetenden.

 4. Vogelbeest

  Islamist.

 5. Merlin Magican

  Gezien de laatste paar jaar, mis ik de belangrijkste groep onder de meest voorkomende psychopaten, namelijk de politici !

Reacties niet toegestaan