IS: “We hebben al 4.000 strijders Europa binnengesmokkeld”

IS zegt al duizenden jihadisten Europa te hebben binnengesmokkeld. Ze verborgen zich onder de vluchtelingen en trokken zo de slecht bewaakte Turkse grens over. Inmiddels zouden er 4.000 strijders 'gevechtsklaar' in Europa zijn gestationeerd, beweert een anonieme mensensmokkelaar. "Als ze ons aanvallen, dan slaan we terug." "We maken gebruik van de welwillendheid van de ontwikkelde westerse landen om samen met de vluchtelingen die landen te infiltreren." De meerderheid van de strijders heeft volgens hem Zweden en Duitsland gekozen als eindbestemming. "Ze maken de reis als vluchtelingen en vragen dan bij aankomst asiel aan." De beweringen van de IS-smokkelaar worden bevestigd door twee andere mensensmokkelaars. "Sommige van de strijders willen gewoon hun familie gaan bezoeken in Europa. Anderen vertrekken om klaar te zijn voor de strijd." De IS-smokkelaar vertelt over de ambitieuze plannen van IS. "Het is onze droom om het kalifaat uit te breiden over de hele wereld en dat zal ook gebeuren. Sommige dingen mag ik van hogerhand vertellen en andere zaken niet maar dat het ons streven is om het kalifaat dat we in Syrië gesticht hebben uit te breiden over de wereld mag ik wel kwijt."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

130 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Tja dat was te verwachten. Nu zien wie straks zijn verantwoordelijkheid neemt.

 2. Stomme Prutser

  Mwah.. als dat waar is valt het me mee.

 3. Bart

  De domheid van Europa is ten hemel schreiend. Als je er iets van zegt ben je een rascist. Ik ben al jaren bang dat we een minderheid worden in ons eigen werelddeel, maar de snelheid waarmee het nu gaat verbaasd me!

  • Boven Jan

   Laten we uitgaan van de hoogste cijfers, dan komen er zo’n miljoen vluchtelingen Europa in, sinds de crisis in het MO. Op een bevolking van 500 miljoen is dat natuurlijk een schijntje. Je hoeft dus nergens bang voor te zijn, alleen voor de haat die ontstaat onder simpele geesten en waar die haat toe kan leiden. Het meest beangstigend en beschamend vind ik de reacties van mijn ‘landgenoten’.

   (in antwoord op Bart)
   • Bart

    Beste Boven-Jan, wat u zegt is gewoon niet waar. Er leven al 50 miljoen moslims in Europa en dat is in 20 jaar verdubbeld. Als we uitgaan van een nieuwe verdubbeling de komende 20 jaar gaan we van 100 miljoen in 2035 naar 200 miljoen in 2055, naar 400 miljoen in 2075. Denkt u dat de verzorgingsstaat zoals we die nu hebbend dan nog houdbaar is? Dat heeft niets met haat te maken, maar met zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     De verzorgingsstaat zoals wij die nu hebben is sowieso onhoudbaar aangezien er een veroudering onder ‘autochtone’ Nederlanders gaande is die wij niet zelf counteren met geboorte. Voor het behouden van een jonge beroepsbevolking hebben we twee opties; of zelf veel meer gaan fokken ‘voor het vaderland’ of accepteren dat de wereld veranderd en dat we onze heilige huisjes moeten delen met anderen om nog genoeg productiviteit te houden.

     Er is overigens geen aanleiding om te geloven dat de groeicijfers die je noemt decennia lang door zullen gaan. De beste remedie; zorgen voor opleiding en welvaart waardoor extremisme, hoge geboortecijfers en migratie ingedamd worden. Als het Westen in plaats van foute leiders of extremistische rebellengroepen steunen nu eens zorgt voor economische groei en stabilisatie in het MO, dan hoeft Europa zich minder zorgen te maken.

     (in antwoord op Bart)
     • Ko Herent

      Mag ik concluderen dat jij denkt dat als er genoeg opleidingsmogelijkheden zijn en welvaart dat dan het Arabische denken de moslimcultuur verdwijnt?
      Dat zou in een bepaalde mate kunnen in principe maar dat neemt volgens mij generaties in beslag, niet een paar decennia.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Als je kijkt naar de geschiedenis is strijd en religie direct gekoppeld aan welvaart. Waarom kunnen we wel overleggen met Iran, Jordanië en Saudi Arabië, en niet met Jemen, Irak en Afghanistan? Inderdaad zal pas een volgende generatie, of de generatie erna in Arabië meer vrede en welvaart kennen. De stappen die we nu nemen kunnen daar al wel een rol in spelen. Daarom geloof ik niet in een brute harde opstelling, ook niet als IS ons daartoe dwingt.

      Tussen Europa en de Islam zal altijd een spanningsveld blijven, dat spanningsveld heeft binnen Europa ook juist gezorgd voor eenheid. Het ‘Arabische denken’ daarentegen moeten we accepteren, net als het ‘Russische denken’, het ‘Aziatische denken’ en ‘Amerikaanse denken’. Dat is wat mij betreft onderdeel van de globalisering waarin Europa al lang geen alleenheerser meer is.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Ik heb het dus over integratie in de Europese samenleving, niet over praten met andere landen. Persoonlijk heb ik geen problemen met de Arabische cultuur maar ik hoef ze in mijn straat te zien. En in deze integratie heb ik een zeer zwaar hoofd. Integratie op zich is nog niet eens het probleem maar wel hun opdringerige houding en religie.
      Kijk naar de chinezen. Die zijn ook meestal niet geïntegreerd maar je hebt er geen last van.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Bart

      O, is de schuld van het Westen, dat het chaos is in het Midden-Oosten. Wat een onzin!

      En waarom zouden die groeicijfers niet doorgaan? Ze gaan immers al sinds 1970 in dit tempo en dat is al 40 jaar. Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat dit langzamer gaat, zeker gezien de bevolkingsgroei in Afrika en het Midden-Oosten.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Het is zeer zeker mede de schuld van het Westen dat het chaos is rond Syrie en Irak. Als je dit niet weet dan weet ik niet of verder discussiëren zin heeft, sorry. Lees maar wat over de herverdeling van het Arabische land in Franse en Engelse mandaten na de val van het Ottomaanse rijk, en hoe wij mannen als Assad en Hussein voor ons karretje hebben gespannen. Daarnaast hebben we terroristische groepen zoals IS en Al Qaeda gesteund in ons geopolitieke spel. We krijgen dit nu keihard terug.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Zeker, ik ben wel bekend met het Sykes-Picotverdrag, maar de huidige problemen zijn echt niet de schuld hiervan. Het Westen heeft wellicht op verkeerde paarden gewed, maar de grootste oorzaak ligt dieper; namelijk maatschappelijk en cultureel in de Arabische samenleving.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Natuurlijk ligt de bron van geweld in de strijd binnen de Arabische wereld en Moslims (Soennieten vs Shiieten). Het is echter zo dat onze landverdelingen groepen bij elkaar heeft gezet die elkaar niet luchten, hetzelfde gebeurt in Afrika bij tribale strijd. Het Westen heeft lijnen op de kaart getrokken die verre van natuurlijk zijn. Europa heeft in de geschiedenis een hele geleidelijke balans gekregen in landsverdeling (wel via oorlog en politiek-religieus spel).

      Dit alles doet niets af aan de problematiek van de vluchtelingen. Ik vind dat we niet alles langs de lat van ‘ons heilige Europa’ versus de ‘boze Moslimwereld’ kunnen leggen. Dit gaat ons in de toekomst ook weinig helpen.

      Hoe dan ook moeten we de mensen die hier komen helpen maar vooral alles op alles zetten dat er geen reden meer is om te vluchten en dat vluchtelingen in de regio goed worden opgevangen. Hier moet Europa zich veel intensiever voor gaan inzetten in plaats van dat getouwtrek tussen landen over 10000 meer of minder vluchtelingen.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      We zijn elkaar al een stuk benaderd geloof ik. Kan wel grotendeels achter je betoog staan. Het is ook een moeilijke spagaat. Enerzijds willen we de vluchtelingen helpen, maar ik ben bang dat de massale instroom zoals we die nu zien op (middel)lange termijn ontwrichtend gaat werken in onze samenleving. Ik vrees ook dat we onze huidige welvaart, maar ook de morele waarden van onze samenleving zoals we die nu kennen niet kunnen handhaven. Veel van onze waarden (behandeling van vrouwen en homo’s) staan haaks op de opvattingen van de vluchtelingen die nu binnen komen.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Altijd mooi als we elkaar benaderen. De hoeveelheid vluchtelingen en migranten in Europa wordt ontwrichtend, zoals je schrijft, als we nu niet nadenken over hoe iedereen een plek kan krijgen in de samenleving. Dit klinkt mega links maar ik geloof niet in een Europa dat zegt ‘beschaafd’ te zijn, andersdenkenden te beschermen, en vrijheid van religie heeft, en vervolgens de deuren sluit voor andersdenkenden met een andere religie die in nood verkeren. Ik zeg ook niet ‘grenzen volledig opengooien’, daarvoor verwijs ik naar mijn eerdere antwoord.

      Europa is wat mij betreft een wereldmodel dat een voorbeeld is voor hoe de mens de wereld verder gaat verdelen. Net als binnen Europa zal dit gepaard gaan met veel bloedvergieten voordat mensen ontdekken dat het zo niet langer kan.

      (in antwoord op Bart)
     • Fritzy von Popsicle

      Niets geleerd van de Balkanoorlog, was gewoon een test-case van de islam!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Fritzy von Popsicle

      Natuurlijk, geef het westen de schud, wel zo makkelijk!

      (in antwoord op Boven Jan)
    • Evi Ceuterick

     En wat met de europese besparingen, in België hebben we net 2 miljoen moeten besparen en de komende jaren nog meer besparingen. Loonstopindex, ziekteverzekering omhoog, ziekteuitkering omlaag, pensioenen omlaag, kindergeld verminderd, elektriciteit en gas verhogen, voeding verhoogt en accijnzen op benzine, diesel en sigaretten verhogen. Werken tot 67, en dan komen die vluchtelingen hier toe en krijgen ze alles gratis, ze krijgen meer kindergeld dan een gewone werkmens, serieuse uitkering OCMW,kleren kunnen ze kopen aan 1 euro, sociale woning, gratis ziekteverzekering voor hun en de kinderen gratis school, en ga zo maar verder. En als den belg bij het OCMW aanklopt, sturen ze hem wandelen, of doen ze budgetbeheer, maar je mag jaren op op een wachtlijst staan voor een sociale woning, vreemdeling gaat voor. Hoe zou het komen dat veel Belgen racisten zijn geworden, dan nog maar te zwijgen van de criminaliteit die verhoogt, onze gevangenissen zitten vol met allochtonen. En de meeste vluchtelingen kunnen nog heel goedkoop lenen, hebben nog geheime rekeningen lopen. En willen niet werken. Wat doet dit met ons, Europa om zeep ja, binnenkort wordt Europa derde werelddeel.

     (in antwoord op Bart)
   • Stomme Prutser

    Klopt als, je bekijkt hoeveel vluchtelingen er zijn dan vallen 4000 IS terroristen die klaar zitten om aanslagen te plegen erg mee.

    Zeg dat maar een kwart van de aanslagen lukt en je gemiddeld 10 doden hebt per gelukte aanslag, dan zijn er nog steeds maar 10.000 doden. Valt alleszins mee.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     Want we moeten de berichten van IS natuurlijk direct geloven….. Dit nieuwsbericht, jouw reactie, is precies wat IS wil; angst en ze hebben het voor elkaar met één boodschap. Tien IS migranten is al genoeg om een aanslag van wereldformaat te plegen.

     (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Oh nee, dat is waar natuurlijk. IS staan erg bekend om hun loze dreigementen.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Ko Herent

      Dat er IS tussen de reizigers zit is toch wel zeer aannemelijk.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Calhoun84

      Dat klopt, het getal 4.000 echter wat minder.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Stomme Prutser

      Gebaseerd op een duim die koud aanvoelt bij tocht.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Ko Herent

      Waarom? Ik heb tussen de reizigers genoeg jongemannen zien lopen die er als tuig uit zien.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Omdat 4.000 man gelijk staat aan twee bataljons aan gevechtskrachten. Die hebben ze hard nodig in de oorlog die ze voeren in Syrië en Irak. Het grootste gevaar voor IS is dat er geen nieuwe rekruten meer bijkomen.

      Vanuit IS oogpunt zouden aanslagen goed zijn voor de PR, als IS haar macht laat zien dan kan dat een aanzuigende werking hebben. Zeker met de concurrerende groepen in Syrië en Irak alsook AQ. Om daar echter 4.000 man voor uit te zenden zou echter onnodig zijn. Een grootschalige operatie kun je ook wel met een man of 100 af. Dan kun je op meerdere plekken tegelijkertijd dood en verderf zaaien. Dat hoeft niet met de grootschaligheid van 9/11. Het is aannemelijk om niet westerse moslims als vluchteling te sturen. Het gevaar bestaat voor IS dat er enkele zijn die de-radicaliseren omdat ze zien dat het westen niet altijd verderfelijk is. Met 4.000 man zou je dan een te groot risico nemen. Dat IS toe zou staan dat strijders familieleden bezoeken staat overigens haaks op alle andere berichten die vanuit het front komen.

      Ik erken IS strijders wel als een risico die de vluchtelingenstroom met zich meebreng maar ik geloof niet dat dit in zulke grote getallen gebeurd.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Ik volg je redenatie. Het getal weet natuurlijk niemand maar het zou ook kunnen dat ze prioriteiten gaan verleggen naar Europa. De tijd zal het leren, screening van de reizigers is nu natuurlijk van zeer groot belang.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Stomme Prutser

      Hoe kom je erbij dat IS een tekort aan rekruten zou hebben? Of dat dit voor IS een probleem zou zijn.

      Het probleem voor IS is niet een tekort aan IS troepen in Syrie, het probleem is eerder te zorgen genoeg fronten te openen dat ze zich niet vervelen.

      Het getal van 4000 is gelijk alleen al aan het aantal rekruten dat ze uit de EU hebben. En het succes van de rekrutering uit de EU neemt alleen maar toe, vooral onder meisjes en vrouwen. Er zijn meer dan 22.000 buitenlandse strijders bij IS in Syria alleen (exclusief dus die namens IS naar Afghanistan, Libië of Jemen, Pakistan of Somalië gaan.)

      En de snelheid van de toestroom neemt alleen maar toe.

      De aspiraties van IS zijn niet lokaal. Europa is een front in hun visie. 4000 vechters zijn maar een zeer bescheiden begin. Hun nieuwe rekruten zijn hier al. Het is slechts een kwestie van het openen van een nieuw front.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Ik stel niet dat IS een tekort heeft aan troepen.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Dan zou ik je eerste alinea maar weer wissen.

      Dit stukje vond ik trouwens erg grappig van je:

      “Het gevaar bestaat voor IS dat er enkele zijn die de-radicaliseren omdat ze zien dat het westen niet altijd verderfelijk is.”

      Hoe zou je denken dat dit zou moeten plaatsvinden als zelfs linkse mensen die zelf geen moslim zijn, alleen maar denken dat ze de wereldkampioenschappen islam-apologetiek moeten winnen, onder geen enkel beding, mate van blootstelling aan de werkelijkheid of wat dan ook ooit van plan zijn hun onwankelbaar geloof dat het Westen altijd verderfelijk is en overal de schuld aan, ooit op te geven?

      Hoe zouden ze dat ook kunnen? Dit is het wezen van hun bestaan. En zo geldt dat ook voor jihadisten. Geloof bepaalt hoe je de realiteit ziet, niet andersom.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      In de eerste alinea staat niet dat IS een tekort heeft aan troepen. Aan de andere kant heeft elke partij dat vecht op meerdere fronten per definitie een tekort aan troepen maar dat terzijde.

      En wat betreft je tweede stuk: als er 4.000 mannen worden uitgezonden en terechtkomen in Duitsland waar ze warm worden onthaald zou het dan raar zijn dat er een handjevol spijt krijgt en daardoor de missie van IS in Europa in gevaar brengt? Voor een geheime operatie gebruik je zo min mogelijk troepen. Als het doel is om dood en verderf te zaaien op meerdere locaties dan doe je dat niet met twee bataljons.

      Maar als jij de woorden van IS smokkelaars een-op-een wilt geloven dan vind ik dat prima.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Laat mij die IS figuur maar serieus nemen, sergeant. Wat hij zegt klinkt plausibeler als jouw duim.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat mag, maar verdiep je dan ook eens in psyops.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Hahaha… grapjas.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Evi Ceuterick

      Hun kalifaat uitbouwen willen ze vooral in Europa, ze willen hun Ottomaanse rijk terug die de britten ooit van hun afpakten. Daarom zijn al die EU moslims naar Syrië vertrokken omdat dienen al baghadi da kalifaat uitgeroepen heeft. Er heeft me ooit enen moslim gezegd dat elke moslim daar van droomt. Dienen was al serieus geradicaliseerd en zei dat we onder hun sharia wetten gingen moeten leven, dat we belastingen aan hun moesten betalen, maar dat het niet veel ging zijn, maar dat ze vooral de baas zullen zijn, en als we ons koest houden mogen we blijven leven, protesteren we dan gaan ze ons zonder pardon doden, dus dienen was al goed weg in zijn hoofd. Had trouwens als profiel foto de vlag van IS staan.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Fritzy von Popsicle

      Dit gespuis, is van jongs af aan opgevoed met een onuitroeibare haat tegen het westen, en daarnaast zijn zij ook nog eens behept, met een ongeneeslijke post-koloniale depressie!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      En ook van jongs af aan opgevoed in een seculiere staat. Dat zegt ook niet alles blijkt…. Syriërs zijn het wel gewend om met westerlingen om te gaan. Zeker wanneer ze uit Damascus, Aleppo, Palmyra etc. komen. Toeristische bestemmingen waar redelijk wat westerlingen naar zijn afgereisd.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Scheiding van Staat en Kerk, is een goed streven, ik neem aan dat U dan hier ook alleen de christelijke Syriërs bedoeld, en dan denk ik ook dat hun vlucht zeker reëel is!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Christenen zouden makkelijker asiel moeten krijgen. Op Israël na staan alle landen in de regio in de top 30 van de ranglijst christenvervolging. Maar nee, ik bedoel niet ALLEEN de christenen. Ik weet ook wat islamitische Syriërs meemaken.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Deels mee eens, maar het islamitische deel kan ik mij niet mee verenigen, als het in Israël ‘dondert’, gaan wij toch ook terug, voor ons nooit geen Shoah meer. Tijdens de Balkanoorlog gingen wij ook terug. Hiermee wil ik allen maar zeggen, dat dit weer de laffe inborst van de moslim ten beste is, ga terug, neem je bepakking, en vecht, pleeg verzet! Nooit in het veilige midden, dat kan niet, dan wordt je platgewalst door vriend en vijand!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Ik denk niet dat wij vluchtelingen moeten verplichten om te vechten, tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben wij ook half België opgenomen. relatief gezien veel meer dan nu. het moet alleen om tijdelijke opvang gaan, dat kan een paar jaar duren maar je moet vanaf het begin duidelijk zijn.

      In Nederland zijn wij dat helaas niet en laten we mensen hier 20 jaar in Nederland en willen we ze pas terugsturen wanneer ze kinderen hebben van 18 die nooit in het land van de ouder hebben gewoond. Dat moet veranderen maar dat moet, wat mij betreft, niet ten koste gaan van de vluchtelingen die nu dringend behoefte hebben aan hulp.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Mensen die hier al jaren zijn, en netjes hun best doen, is ook geen enkel probleem mee, die mag je ook niet terugsturen. Maar het is mijn menig, dat je opkomt voor je eigen zaken, en dan heb ik het hier niet over het eigen land. Maar wel de zaken die van belang zijn, bescherming van je eigen kinderen, kleinkinderen, familie, huis en haard, dan vecht je toch, en loop je niet laf weg!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Vechten, vluchten of bevriezen. Iedereen reageert anders, het is vooraf lastig om te bepalen hoe iemand zal reageren.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Daar heeft U helemaal recht, ik heb dat als PMC over de hele wereld meegemaakt, en het is een fenomeen wat ik niet kan begrijpen, de autochtone bevolking vlucht, en een ander haat de kastanjes uit het vuur!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Maar goed, een doorsnee burger werkt ook niet als PMC natuurlijk :). Ik denk eerlijk gezegd dat de vechters zeer in de minderheid zijn. Mocht het in Nederland ooit weer fout lopen dan zie ik het ook niet gebeuren dat iedereen in de wapenen gaat.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Heb deelgenomen aan vele brandhaarden over de hele wereld, tot recentelijk de Balkanoorlog, kan erg slecht tegen onrecht, als niemand het doet veranderd de wereld in een chaos. En zo ook nu weer, alle tekenen zijn aanwezig, crisis, vreemdelingen toestroom, werkloosheid, en niet alleen in Nederland, neem eens de zgn. ‘knoflooklanden’, het is geen Nederlandse aangelegenheid deze keer, het in nu een Europees probleem. Ben overal geweest, van de christelijke milities van Maj. Sa’ad Haddad, Maj. ‘Mad’ Mike Hoare, Rhodesia, Oeganda, eerste Afghanistan kwestie, Legion Etrangere, de recentelijke Balkan oorlog, van Bojna Zrinski, Hos, Beli Orlovi (Seselj), JSO (Legija), en SDG (Arkan). Dus denk dat ik bepaalde voortekenen (helaas) redelijk kan inschatten. Vaak doet het kleinste, onvermoede vlammetje, het kruitvat tot ontploffen brengen. Zie de rellen van vandaag op Kos, de inwoners gaan al vechten, wat ook geheel logisch is.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Boven Jan

      Volgens mij ben je een man van sterke verhalen. Mike Hoare was midden 20e eeuw. Hoe oud ben je, 95? En hier claimen dat je slecht tegen onrecht kunt terwijl je eerder nog oorlogsmisdadigers bejubelde en zelfs genocide goedkeurt om ‘demografisch evenwicht te herstellen’, maakt je relaas al helemaal niet geloofwaardig.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Klets jij maar lekker uit je nek, niks genocide, nergens gezien…boven die 1980-1981 is nu niet bepaald midden 20ste eeuw, neem je telraampje maar eens in de hand!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Genocide, niets gezien? Tijd om je kop uit het zand te trekken, praatjesmaker.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      U bent waarschijnlijk gewoon, een luie links stemmingsmaker, kijk maar een richting op, en dat bis links, Medak, Oujia en Mistral was slechts een schermutseling zeker!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Hrvoje Horvat

      srbi su sami i tražili to sve, oni su krenuli protiv svoje domovine, i normalno su dobili što su dobili, moraš uvijek biti lojalan građanin svoje zemlje.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Ik denk dat de moslims daar ook naar hun zelf hadden moeten kijken, iedereen komt op voor zijn eigen land, en dat is ook het recht van iedereen. Met trouw is ook niets mis, nu komen er ook veel moslims, maar komen zij met goede bedoelingen? Ben bang van niet?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      pričaš o arkanovci i šešeljovci i o bojna zrinski, pa za koju stranu si ti jebo te ?

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Voor mij was Arkan een goed mens, en de Bojna Zrinski Frankopan waren ook niet zo netjes, dacht dat zij goed waren, maar waren Ante Gotovina en Ante Rosso dan wel goede mensen, men vergeet hun moorden.

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      ko i srpski narod, samo njihove volje su bitne, jelde, malo sutra bez JNA nisu ništa bili, mi smo iz ništa stvorili svoju vojsku i oslobodili svoju zemlju.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      En de moslims hebben niet honderden jaren Servië overheerst, Zakat laten betalen Dhimmi’s van hen gemaakt?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      Nee, het waren niet specifiek alleen moslims, het waren Osmaanse Turken, die de balkan hebben veroverd, zo waren die tijden nu eenmaal, ook de NL ers hebben over andere landen en volkeren met sterke hand veroverd en de baas hebben gespeeld, dus ja, en ook vele mede Kroaten en servische mensen hebben dat geloof overgenomen om er beter van teworden, daarom heb je nu moslims in BiH, voor de Turken, woonden er alleen Kroaten in noorden, posavina, Hercegovina, srednja Bosna, enclaves, de rest waren servische mensen, ook was BiH lange tijd van ons Kroaten, voordat de Turken kwamen, en die hebben dat beindigt, daarna deel van Oostenrijk-Hongarije kuk, en daarna deel van Koninkrijk Serven Kroaten Slovenen, en dictactuur onder leiding van de serviers en hun koning, alles tot en met Duits-ustaša bezetting, SFRJ, en sinds 1992 onafhankelijk.

      zit jij ook op omroep west en rijnmond ?

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Weet niet wat omroep west en rijnmond direct zijn. Maar U heeft in Uw bovenstaande betoog, voor een heel groot deel gelijk, zeker qua de Osmaanse Turken, ik had ook liever gezien, dat de Kroaten en Serviërs, samen één font hadden gevormd. Maar Medak, was een grote teleurstelling…veel vrienden dienden onder Ante Rosso, Ante Gotavina en een aantal zijn er ook gebleven, Johan Tilder, Erwin van der Mast….ook zij gaven hun leven, voor hun goede zaak. Ziet zo ieder zijn mening!

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      http://www.google.com

      Rijnmond nieuws website

      Omroep west nieuws website

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Overigens een goede en correcte reactie van U!

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Evi Ceuterick

      Daar in ben je wel helemaal verkeerd, de vluchtelingen blijven hier ook in België, ze keren niet terug en de regering heeft een tijdje geprobeerd verplicht vluchtelingen terug te sturen maar dat kost hun te veel geld. Ik zou dit ook liever hebben tijdelijke opvang en dan terugkeren naar land van herkomst als het beter gaat, maar dit doet onze regering ook helaas niet.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Jaap Aap

      Gelukkig zijn IS strijders direct aan hun uiterlijk te herkennen. Niet door de gewone man maar voor deskundigen als @koherent:disqus is dit een fluitje van een cent…

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Schorem herken ik meestal ja.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Fritzy von Popsicle

      Broodje aap?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Moos1

      Juist niet.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Fritzy von Popsicle

      Vooral blijven knuffelen, mooi niet, met harde hand reageren, dat is de enige taal die zij verstaan!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Leg maar eens uit; hoe? Ik neem aan dat jij militair strateeg bent? Of zullen we gewoon alle vluchtelingen die de grens overkomen meteen tegen de muur zetten? Vrouwen en kinderen ook, want je weet niet wat voor gespuis daar allemaal tussen zit.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Wellicht komt U in de buurt, heb veel brandhaarden meegemaakt, en in veel gebieden het demografisch evenwicht helpen te herstellen. Gediend onder Maj. Sa’ad Haddad, Machal, tot aan SDG, JSO etc. Ojee inderdaad, een nachtmerrie een Servische Jood, met een CD- paspoort.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Moos1

      Wat is dat ”demografisch evenwicht herstellen”?
      De geschiedenis leert dat de mens migreert. Al eeuwen.
      Ook hier in de lage landen. Wen er maar aan.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Moet U even googlen, maar ik weiger daar aan te wennen!

      (in antwoord op Moos1)
    • Fritzy von Popsicle

     Ja….zo ligt het wel: “Tolerantie maakt zwak. Vanuit dit inzicht dient er meedogenloos te worden opgetreden als dat in het belang van het Vaderland noodzakelijk lijkt. De links politieke opruiers en intellectuele onruststokers moet duidelijk gezegd worden: kijk uit dat je niet wordt gesnapt, want anders zullen we jullie bij de keel grijpen en volgens jullie eigen recept het
     zwijgen opleggen.”

     (in antwoord op Stomme Prutser)
    • Moos1

     Wie heeft ze eigenlijk geteld… ”anoniempje hier, anoniempje daar”…..

     En daarom stichten ze ook een eigen kalifaat, yep right, om vervolgens weer naar Europa te vertrekken dat ze volgens jou verachten. Klinkt heel logisch allemaal (not).

     (in antwoord op Stomme Prutser)
   • Heldoppantoffels

    Ze krijgen allen een stuk of 5 kinderen, dus de aantallen liggen al snel heel anders als je ook de reeds aanwezige moslims meetelt.
    Neemt niet weg dat ik van mening blijf dat je niet iedereen over één kam kunt scheren. Alleen het opnemen van deze mensen in Europa is om vele redenen regelrecht stupide.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Fritzy von Popsicle

     Juist…maar ze verwachten er meer dan die miljoen, laat U geen zand in de ogen strooien, puur linkse media!

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Fritzy von Popsicle

    Vooral blijven dromen, en vasthouden, aan de ‘weg met ons’ mentaliteit!

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     Lees mijn andere commentaar eerst maar even, huilebalk.

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Gelijk weer schelden, beetje zwak, ik heb mijn eigen mening, en zal de islam bestrijden waar het nodig is! Zonder enig medelijden! Yugoslavia gedaan en hier ook!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Jaap Aap

      Je hebt inderdaad recht op je eigen mening, net als @bovenjan:disqus en iedere ander hier. Maar kijk ens goed naar je eigen reactie voor je klaagt over “schelden”.

      Je zet hem weg als dromer en legt hem woorden dan wel een mening in de mond die ik niet lees in zijn reacties. Slechts een ‘andere’ mening doe bovendien wordt onderbouwd

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Correct van U, ben ik het ook helemaal mee eens, alle uit de reacties van deze persoon blijkt, dat hij een mening aanhangt die ik weiger te onderschrijven!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Boven Jan

      Jij beschuldigd mij van een ‘weg met ons houding’ en hebt een zeer agressieve insteek in de discussie, moet je niet gek opkijken als iemand jou ‘huilebalk’ noemt.

      Je doelt hier impliciet op tot genocide, wat in Joegoslavië is gebeurt. Dat pleit wel erg voor je……….

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Slechts het herstel van het noodzakelijk demografisch evenwicht, daar waren welke volkshelden voor nodig, als Arkan, Legija etc.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Ben blij voor je dat je hier op WEL je uitlaatklepje gevonden hebt.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Dat is nu discussie, daarin heb je voor en tegenstanders, ben gek op Tijgers en Witte adelaars!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Fritzy von Popsicle

      Was U daar soms ook, voor het gemak vergeten wij Medak, Mistral en Olujia maar! Dat was zeker geen genocide? Oordeel als U erbij was!

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Hrvoje Horvat

      i što je sa granatiranje Zagreba, Vukovar, protjerivanje Hrvata iz svoje domove, ovčara, ilok, blokada autoceste itd.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Dat is denk ik aan beide zijde geweest. Maar hou het hier aub Nederlands, wel zo netjes naar de andere lezers?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Fritzy von Popsicle

      Dat bedoel ik, iedereen vergeet de oorlogshandelingen, en wat dan met Medak…was dat geen oorlogsmisdaad dan? Aub Nederlands, discussie is altijd goed, maar doe het zo dat iedereen het kan lezen?

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Fritzy von Popsicle

      Zo kunnen wij nog wel een hele tijd door discusseren, en een vraag met een weder vraag beantwoorden…maar graag in het Nederlands, er zijn meer lezers. Of mogen deze niet zien hoe U in een slachtofferrol kruipt, typisch islam eigenschap, zij hebben nooit iets gedaan…maar kijk nu eens, alle terroristische daden nu zijn afkomstig van alléén moslims! Dus zij zijn, niet zo onschuldig, als zij de wereld willen laten geloven!

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Moos1

      Alle terroristische daden zijn van alleen moslims afkomstig???? Fact free pvv-prietpraat.

      Hier, lees dit maar eens.

      http://newsmonkey.be/article/28981

      En daarnaast zijn de meeste slachtoffers van jihadi’s moslims, daarom vluchten ze nou juist.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Heb het door U genoemde artikel gelezen, tsja, een ieder weet dat media links is georiënteerd, en dit soort artikelen publiceert, om de aandacht van het echte probleem af te wentelen!

      (in antwoord op Moos1)
     • Jaap Aap

      Ik denk dat een verdere discussie weinig zin heeft als je oorlogsmisdadigers als “helden” beschouwt.

      Is hetzelfde als een discussie aangaan met mensen die Hitler, Stalin, Pol Pot, Pinochet en ander moorddadig tuig vereren.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Dat is nu het hekel punt, Nasser Oric vergeten, en zoals ik al zei hieronder ergens…Medak, Oluija, Mistral etc, Heb als Jood niks met nazi’s en facisten!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Hrvoje Horvat

      zato imaš grb arkanova, koji je ubijao i klao nevinog naroda po bivšoj jugoslaviji, bili oni Hrvati, Muslimani, Židovi, ili bez vjere.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Dat geloof ik niet, waren de Kroaten niet verdeeld in Ustasa, moslims etc., en die pleegden geen oorlogshandelingen, een beetje kort door de bocht! maar hou het Nederlands!

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      jebeni četnici, zato ih više u HR i nema, htjeli su veliku srbiju, evo dobili su beogradski pašaluk.

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Wellicht dat het ooit weer Groot-Servië wordt, dat weet niemand, slechts de tijd zal het leren…en chetniks n…… bah

      (in antwoord op Hrvoje Horvat)
     • Hrvoje Horvat

      Ma hajde, ti si bio u ratu, i gdje to i pusti muslimanski narod, nisu oni krivi za sve probleme, znaš li ti što su oni sve pretrpjeli u BiH 1992 – 1995 ?

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
 4. Jan Leul

  M’n opoe zaliger orakelde het dikwijls : twee geloven op één kussen daar slaapt de duivel tussen. En heeft dat mens gelijk gehad. Ze zou zich 4 x omdraaien in haar graf als ze zou weten hoe de boel nu,waar zij krom voor heeft gelegen,in no time wordt verkwanseld. #breijijofbreivik

 5. kwikfit

  Ongetwijfeld komen er strijders mee in de stroom. Het is slechts een kwestie van tijd voor Europa voor zijn eigen naïviteit wordt afgestraft.Als je t een beetje handig aanpakt kan je met nog geen 100 man een heel land lam leggen maar die groep kennende zullen ze wel voor veel bloed en doden gaan. TIK…..TIK…..TIK……

  • Ko Herent

   Dit continent verdient niet anders dan te worden platgewalst, in de armoede te worden gebracht. Het volk is dom, denkend dat de hele wereld wacht op hun hulp. Denkend dat ze beschaafd zijn en dat dat wat voorstelt in deze wereld.
   Zie die arme mensen, dom en naïef met hun liedje op het station staan waar de reizigers aankomen met snode plannen om snel geld te verdienen over de rug van het lokale volk. Geen scrupules want ze hebben de derde wereld mentaliteit. Die is ik, ik. Ik pak je, zeg geen dank je wel, betaal geen belasting en zuig je uit tot er niks meer in zit en ben dan weg. Of nee…nog beter, ik laat me onderhouden. Ik ga pas terug als je me betaalt.
   http://www.metronieuws.nl/binnenland/2014/02/stormloop-onder-turken-en-surinamers-op-volledige-betaalde-terugkeerregeling

   (in antwoord op kwikfit)
   • Fritzy von Popsicle

    Hopelijk denken meer mensen zo, en laten zij de roze oogkleppen vallen…maar het belangrijkste is een eenheid vormen tegen deze onmenselijke hordes, vermomde terroristen..het is niets anders dan een gevreesde 5e Colonne!

    (in antwoord op Ko Herent)
   • Jaap Aap

    Maar gelukkig heb jij je heldere blik nog.
    Kun je me ook uitleggen waarom mensen met zo’n heldere blik als jij en Wilders nooit verder komen dan 10% steun? Of ben je nu echt van mening dat 90% van de bevolking echt dom is?

    (in antwoord op Ko Herent)
    • Ko Herent

     Ik denk dat dat percentage laag ingeschat is. Daarbij komt dat de meesten de derde wereld mentaliteit niet kent, ik wel.

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Dat is nu net het probleem. Jij DENKT dat ik dat cijfer te laag inschat maar ik houd me slechts bezig met de feiten. En wat blijkt, Wilders kreeg bij de laatste verkiezingen 10,08% steun.

      Natuurlijk kun je gaan muggeziften over 0.08%… 🙂
      maar de rest zijn feiten en heeft niets te maken met wat jij of ik denken of wensgedachten…

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Ik bedoelde die 90% haha

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • jandan

      proest
      veel van die rechtse wegkijkers reageren op deze simpele manier en omdat ze het elke dag 300 keer herhalen geloven ze het zelf ook nog.
      wat dat aangaat zit er geen verschil tussen dat rechtsextremisme en die hufters van isis.

      (in antwoord op Ko Herent)
  • Fritzy von Popsicle

   Idd….immigratie, de tijdbom tikt! De stormloop op Fort Europa is begonnen, maar het tij is eenvoudig te keren….

   (in antwoord op kwikfit)
  • jandan

   je vrind breivik is daar al mee begonnen en die was alleen.
   de extreem rechtse verhuftering is het werkelijke gevaar in onze moderne wereld.
   die landverraders hebben al voor meer doden en gewonden gezorgd de laatste paar jaar.
   tik..tik..tik..

   (in antwoord op kwikfit)
   • kwikfit

    Ach ach hoe zielig moet je wel niet zijn om je frustratie naar mij toe af te moeten reageren in een 2 maanden oud toppic ….
    Op je insinuatie zal ik maar niet ingaan , die is triest voor woorden.
    Bij de weg …. helaas blijkt mijn reactie uitgekomen …. heb je daar nog wat over te melden?

    (in antwoord op jandan)
    • jandan

     tik..tik..tik..breivik..

     (in antwoord op kwikfit)
     • kwikfit

      Bij de weg …. helaas blijkt mijn reactie uitgekomen …. heb je daar nog wat over te melden?…
      Schijnbaar niet dus .
      Dus de groeten in deze.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      die vrind breivik van je ziet zichzelf ook als een verdediger van je, daarom schoot hij al die kinderen dood.
      goed voorbeeld doet goed volgen neem ik aan…

      (in antwoord op kwikfit)
     • Bart

      Beetje flauw om nu met Breivik te komen. Die kun je met recht een lone wolf noemen. Iets wat niet kan worden gezegd van de meer dan 25.000 (!) islamitisch georiënteerde aanslagen sinds september 2001. Dat zijn er gemiddeld 5 (!) per dag.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      wegkijken voor het oprukkende extreem rechtse geweld met vele moorden is pas triest.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Noem eens wat voorbeelden dan?

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      breivik?
      al die racistische moorden in duitsland?
      auto’s in de fik steken, kleine kinderen bedreigen, met 100 hufter lafbekken hijgerig roepen tegen een vrouw daar moet een piemel in, ramen ingooien…
      lees je wel eens een echte krant of haal je de waarheid van sites als geen stijl…

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Jandan, de verhoudingen van jouw vergelijking zijn totaal zoek. Alleen al in november ’14 kwamen door Jihadistisch geweld 5.000 mensen om. Dit is onderzocht door de met islamkritiek zeer terughoudende BBC. Hier de link: http://www.volkskrant.nl/buitenland/in-november-meer-dan-5-duizend-doden-door-jihadistisch-geweld~a3809133/ En november ’14 was geen bijzondere maand hoor qua aanslagen. Hoeveel doden vallen er in een maand door ‘extreem-rechts’? Zeker minder dan 1% van dit aantal. Waarschijnlijk slechts 1 promille.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      europa, het item gaat over europa.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Ook dan gaat de vergelijking mank.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      dat vinden al die wegkijkers, want dat past niet bij hun vooroordelen.
      de cijfers liegen er niet om.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Kom maar op dan met die cijfers!

      (in antwoord op jandan)
 6. Ayna

  Maar dat is allemaal een Zionistisch complot, en de schuld van het westen.
  En Amerika.
  En wij zijn geen haar beter, want wij deden vroeger ook heksenverbrandingen en kruistochten.
  Dit is pure haatzaaierij van de PVV om arme, hulpbehoevende mensen slecht af te schilderen.

  Deze mensen hebben recht op alles wat wij ook hebben.
  Wij hebben de morele verplichting om ze te helpen aan alles wat wij ook hebben.
  Ons bloed is allemaal rood.
  De wereld heeft geen grenzen.
  Wij zijn allemaal mensen.
  Want iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.
  En islam=vrede.

  • Fritzy von Popsicle

   Mooi niet, niks Zionistisch complot, wij Joden houden het islamitisch gespuis om os heen, toch altijd weer op afstand, nooit is een slag gewonnen.
   Maar het maakt Europa wel aantrekkelijker, beetje spanning is wel prettig!
   En de islam, is geen vrede, het is en blijft een veroveringsgodsdienst!

   (in antwoord op Ayna)
   • Hrvoje Horvat

    Šta ti to glumiš, što si ti, holanđan ili židov ili šta,i što koristiš zločinački grb, kako te nije sramota,

    Živjela Hrvatska i Hrvatski Vukovar.

    i dali si ti onaj koji isto bude na Rijnmond i omroep west ?

    (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
  • Bart

   Ik neem aan dat dit sarcasme is?

   (in antwoord op Ayna)
   • Ayna

    Kijk es even naar mijn profiel…:)

    Natuurlijk is dit sarcasme.
    Dit is de taal die de nieuwe, islamapolegetische landverraders uitkramen.

    (in antwoord op Bart)
 7. doeterniettoe

  Nee is de waarheid. Natuurlijk heb je echte vluchtelingen maar 1 op de 50 zijn strijders. Europa is druk met zichzelf bezig met succes
  ( is de waarheid helaas)

 8. jandan

  dat zeg ik, die sukkels herhalen zichzelf 300 keer en dan denken ze dat het de waarheid is…

Reacties niet toegestaan