Tandarts: “Ik heb spijt dat ik een beroemde leeuw heb doodgeschoten met mijn pijl en boog”

Vier weken geleden werd hij in een klap de beroemdste jager van de wereld (in Nederland hooguit overtroffen door olifantendoder Bernhard). Tandarts Walter Palmer gaf zondag zijn eerste, en naar hij zegt laatste, interview, nadat hij een maand lang ondergedoken zat; op de vlucht voor de boze wereld. Hij betuigt spijt. Niet dat hij jaagt en ook niet dat hij jaagt met pijl en boog, maar wel dat hij, zonder het te weten, een beroemde leeuw doodschoot. Een leeuw met een naam. "Als ik had geweten dat de leeuw beroemd was en een naam had en dat hij onderdeel was van een onderzoek, dan zou ik Cecil niet hebben gedood." Palmer ontkent dat de leeuw 40 uur geleden heeft. Hij zegt dat hij Cecil in de middag voor het eerst raakte met zijn pijl en dat hij de leeuw de volgende ochtend het genadeschot gaf, weer met een pijl, want dat vindt Walter leuker. Hij is boos dat de pers en boze burgers zijn huis hebben belaagd, omdat daar ook zijn vrouw en volwassen dochter last van hadden. Palmer wilde niet zeggen of hij ooit nog naar Zimbabwe gaat en ook niet of hij weer gaat jagen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Vreemde leeuw op de foto.

 2. Jaap Aap

  Krokodillen tranen van Palmer. Ik ben niet overtuigd van zijn spijt. Lijkt er meer op dat hij spijt heeft van de aandacht van de rest van de wereld over zijn (mis)daad. Hij denkt er uiteindelijk over na om in de toekomst terug te gaan naar Zimbabwe om weer te gaan jagen/moorden.

  Het doet er niet toe of deze leeuw een naam had of niet of dat hij werd gebruikt voor een studie. Dit soort moord voor plezier is barbaars. Maar hij is niet de enige hypocriet hier. De overheid in Zimbabwe neemt gretig zijn $50.000 aan om een leeuw te mogen doden maar beklaagt zich nu omdat het Cecil betrof…

 3. RHK

  Wel beschouwd heeft Palmer helemaal geen spijt van zijn daden maar hij heeft alleen zelfmedelijden. Hij blijft dierenleed veroorzaken maar zal het anoniem willen blijven doen door voortaan geen bekende dieren te vermoorden, hij zal nooit stoppen met jagen.
  Zijn “spijtbetuiging” is nietszeggend of juist ook weer wel : het is een egocentrische jankerd.

  En dan ook nog beweren dat de leeuw geen 40 uur heeft geleden, alsof het niet sadistisch genoeg is om een dier met pijl te verwonden en pas de volgende dag te doden met hetzelfde wapen omdat meneer het “leuker” vond. Mogelijk is het minder dan 40 uur geweest maar het blijft onnodig lang lijden voor het dier. Schiet een pijl in deze vent en laat hem creperen tot de volgende dag en vraag hem dan hoe “leuk” hij dat heeft gevonden.

 4. Burgermans

  Het zij hem vergeven. Hij kom niet immers weten dat zijn leeuw zo beroemd was.

Reacties niet toegestaan