“Vader van Aylan is een mensensmokkelaar, hij bestuurde het bootje”

De vader van Aylan, de Syrische peuter die aanspoelde op het strand van Bodrum, zou zelf een mensensmokkelaar zijn. Dat beweert een Iraakse vrouw die ook in het bootje zat, dat voor de Turkse kust omsloeg. Haar nicht Lara Tahseen die in Sydney woont, sprak namens Zainab Abbas met de Australische tv-zender 10 News. Abbas zou tegen haar hebben gezegd dat Abdullah Kurdi de kapitein was van het bootje en zelf schuld heeft aan de dood van zijn zoontje. Abbas betaalde tienduizend euro voor de oversteek van Bodrum naar Kos, waarbij ze haar twee kinderen verloor. "Hij was een mensensmokkelaar en bestuurde het bootje", zei Tahseen in naam van Abbas. "Hij voer als een gek. Het bootje ging veel te snel en kantelde door een hoge golf.'' Abdullah Kurdi heeft de aantijgingen zelf ontkend tegenover The Wall Street Journal. "Ik verloor mijn familie, ik verloor mijn leven, ik verloor alles, laat ze zeggen wat ze willen." De foto van de levenloze Aylan zorgde wereldwijd voor grote verontwaardiging en is een symbool geworden van het vluchtelingendrama.

Bron(nen):   De Morgen      

29 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat een afschuwelijk volk dat zijn eigen kinderen laat verdrinken voor meer geld. Grenzen dicht!

  • Dead Silence

   We halen ze hierheen en vervolgens maken we ze af in de volgende obliteratie. Meer olie voor iedereen en koren op de molen voor het decimeerprogramma.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Boven Jan

  Helaas is deze situatie al dusdanig door media en organisaties uitgemolken dat een groot deel van de mensen de waarheid niet willen zien. Er wordt een klimaat geschapen waarin de daden van dit soort ‘vaders’ bon ton zijn, als het maar schokkende beelden oplevert waarmee de naïeveling geïndoctrineerd kan worden.

 3. Anton van Haasteren

  Schokkende foto`s zijn commercieel goed te gebruiken.

 4. Fritzy von Popsicle

  Komt er alweer een islamitische aap uit mouw, wat een ‘l#lhannes’, neemt z’n kinderen mee naar z’n werk….jong geleerd is oud gedaan!

  • Jaap Aap

   Jij accepteert al wel heel snel elk verhaal dat het beste past bij je eigen beeld. En dan alles op basis van 1 verhaal van 1 vrouw die het tweede of derde hands heeft gehoord in Australië.

   Nu snap ik veel van je reacties ook beter. Jij zoekt niet naar de waarheid en komt tot een weloverwogen mening op basis daarvan maar zoekt je eigen waarheid die het beste past bij je vooroordelen….

   (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
   • Fritzy von Popsicle

    Goh, das grappig, als wij de pers al niet meer mogen geloven, of was dit te vlug uitgelekt, en had de linkse media geen kans om dit om te buigen naar eigen propaganda! Even goed lezen, staat hier op disqus ook ergens een artikel.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Stomme Prutser

     Linkse mensen geloven op basis van het underdogprincipe, ook wel het zieligheidsbeginsel genoemd. Wie je het zieligst vind, die geloof je. En daar houd je dan aan vast.

     Nu is er het probleem dat er een even zielig verhaal is dat strijdig is met het eerste en rijst een zeer lastig goedmensprobleem: cognitieve dissonantie. Eén van de twee zieligerds liegt en zieligerds liegen nooit in goedmensuniversum. De kans is dus bijna 1 dat men kiest voor de zieligerd in wiens verhaal men al geïnvesteerd heeft.

     Het enige wat me nu wel gaat benieuwen hoe ver men bereid is te gaan om deze vrouw te verketteren. Of dat men misschien originaliteit aan de dag legt om de cognitieve dissonantie op een andere manier te proberen op te lossen.

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Eindelijk eens iemand die het goed weet te verwoorden, zonder dom gebral, maar met een goede onderbouwing. Hetgeen U overigens niet in dank zal worden afgenomen, want begrijpend lezen, komt in hun woordenboek niet voor!

      (in antwoord op Stomme Prutser)
 5. disqus_RinSh7fPr4

  Voor mij is de grens bereikt.

  Oh wacht, die is er niet meer…

 6. Stomme Prutser

  Dit verhaal wordt met de tijd steeds troebeler en hier wordt het ook niet helderder van wat mij betreft. Althans nog niet op dit moment.

  Hier het verhaal op een: Australische site.

 7. Ayna

  Moslims die hun eigen kinderen vermoorden, en daarna anderen de schuld geven, omdat ze weten dat linkschmenscherige landverraders het allemaal slikken als zoete koek…

  Je verwacht het niet….

  • Jaap Aap

   Voor jou geldt blikjbaar precies hetzelfde wat ik ook al schreef in een reactie op @fritzyvonpopsicle:disqus

   (in antwoord op Ayna)
   • Ayna

    Onbeargumenteerd gewauwel in de ruimte dus wat in feite aangeeft dat je het eens bent met wat je leest maar het niet kan weerleggen.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • sanderfix

     Dus je bent het altijd eens met wat anderen zeggen…hoewel jij niet gewauwel produceert maar braakseltjes. Al bijna 2700 keer, lol.

     (in antwoord op Ayna)
  • Ayna

   Gelezen.

   Linksistische zieligheidsindustriële propaganda uit hun eigen sprookjesboek.

   (in antwoord op futuron)
   • sanderfix

    Kan je het weer eens niet beargumenteren, maar slechts je saaie braakseltjes produceren?

    Misschien moet je iets doen met je leven? (Op naar de 2700!)
    =D

    (in antwoord op Ayna)
    • Ayna

     Ach, kijk nou toch.

     Ons om mannelijke aandacht hunkerende Ayna-stalkertje sanderfix heeft een nieuw woordje geleerd:)

     (in antwoord op sanderfix)
  • Stomme Prutser

   Gaat niet over het onderwerp.

   Het onderwerp hier is het vluchtverhaal van het gezin Kurdi dat eigenlijk onmiddellijk al aan alle kanten is ondermijnd, even afgezien van de al extreem cynische exploitatie van het fotogenieke peuterlijk in de media, misschien nog veel cynischer is dan iemand tot nu toe heeft kunnen bevroeden.

   Deze vrouw die zelf ook twee kinderen heeft verloren, zij het dan in volmaakte anonimiteit, beweert $10.000 te hebben betaald aan Kurdi en een andere mensensmokkelaar en dat Kurdi vanaf het begin af aan de boot heeft bestuurd op een zo roekeloze manier dat zelfs zijn eigen vrouw tegen hem begon te schreeuwen dat hij niet zo wild moest doen. Kurdi daarentegen beweert dat hij later op zee pas het stuur heeft overgenomen nadat een “kapitein” in paniek raakte omdat op zee de motor uitviel en daarom overboord sprong.

   Zij weerspreekt Kurdi op een aantal andere cruciale punten. Kurdi heeft gereageerd en beweert dat zij liegt. Haar verhaal lijkt me een stuk plausibeler en coherenter dan die van Kurdi.

   (in antwoord op futuron)
   • Jaap Aap

    Ik heb geen idee of we de lezing van de vrouw of Kurdi moeten geloven. Maar ik ben wel benieuwd op basis waarvan jij van mening bent dat het relaas van de vrouw plausibeler zou zijn.

    (in antwoord op Stomme Prutser)
    • Stomme Prutser

     Het strookt beter met de feiten die we kennen, verklaart deels de gebeurtenissen. Haar verhaal is in tegenstelling tot dat van Kurdi coherent (dat wil hier zeggen dat haar beweringen elkaar ondersteunen en worden ondersteund door de feiten die ze niet noemt maar die we elders te weten zijn gekomen.)

     Bijvoorbeeld: Kurdi beweerde dat hij pas het stuur heeft overgenomen nadat de bestuurder/kapitein overboord sprong:

     “Earlier Mr Kurdi claimed he did steer the boat, but only after the captain ­allegedly panicked in large seas and jumped overboard when the engine stalled

     “I took over and started steering,” he said. “The waves were so high and the boat flipped. I took my wife and my kids in my arms and I realised they were all dead.”

     Dit tegenover:

     “He was the one driving the boat right from the start. When they set off five minutes in he was looking left and right, worried, then he was speeding. Even his wife was screaming at him to slow down,” she said.”

     Maar elders beweert hij dat hij zelf de boot heeft gekocht nadat hij drie keer mensensmokkelaars heeft betaald, waarvan de laatste twee keer de smokkelaars niet kwamen opdagen. Dat was de reden dat hij zelf een boot had gekocht.

     Bijvoorbeeld:”

     Teema Kurdi told the Ottawa Citizen she had been paying rent for Abdullah Kurdi and his family in Turkey, but “it is horrible the way they treat Syrians there”.

     Mr Kurdi approached a gang of smugglers to take his family across to Greece. But in the first attempt, a coast guard ship stopped them and sent them back to Turkey, he told the Dogan News Agency. In a second attempt, the smugglers failed to deliver a boat.

     Finally, he said, they decided to take a boat without the traffickers’ help.

     Het zou kunnen dat hij de boot op de manier heeft gefinancierd. Mevrouw Abbas beweert $10.000 te hebben betaald. Er waren 14 personen op de boot.

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Het is inderdaad een onderbouwing, dat geef ik je na. Maar of het ook de waarheid is weten jij en ik niet. Vooralsnog zijn het 2 versies die we, mogelijk verdraaid, gevoed krijgen via de media.

      Ik wacht gewoon nog even met het vellen van een oordeel. In tegenstelling tot jij zelf, @fritzyvonpopsicle:disqus en @disqus_rMQSsnPeHJ:disqus die iedereen die niet precies dezelfde overtuiging heeft als jullie, proberen te denigreren met onzinnige termen als “links” en “goedmens”, ofwel ‘hoe draai ik een discussie de nek om die ik niet kan ‘winnen’?

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Oh nee hoor, het is wat mij betreft prima dat je je oordeel uitstelt. Daar heb ik nou totaal niks op tegen. Ik zal het je nog sterker vertellen. Als blijkt dat het anders zit als dat ik nu het sterke vermoeden heb, zal ik ook mijn mening bijstellen. Het zou niet alleen onzinnig zijn om dat niet te doen, het is in mijn visie het plegen van onrecht.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Voor mij is het precies zoveel “onrecht” om iemand te be/veroordelen slechts op basis van speculatie in de pers. Want dat is hetgeen je nu doet, zonder ook maar enig bewijs.

      En het uitstellen van een oordeel totdat er iets concreets op tafel ligt maakt niemand tot een “links of goedmens”.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Het vluchtverhaal dat de pers heeft opgehangen over de kleuter en meneer Kurdi is van het begin af aan onderuit gehaald door zelfs de verklaringen van zijn eigen familie. Het strookte vanaf het begin niet met elkaar.

      Als de pers niet uit effectbejag er een glad emo-verhaal van had gesponnen maar gewoon feitelijk had verslagen wat er was gebeurd, inclusief wratten en bulten had je een punt gehad. Maar die ongemakkelijke kanten pasten niet in de agenda blijkbaar.

      Nu moeten we er op deze manier achter komen. En die vrouw heeft iets doorgemaakt dat door niemand wordt geloofd. Het heeft niet de feel-good kwaliteiten die we zoeken.

      We horen hier nooit meer iets van en jij kunt straks ook de achtergronden vergeten en gewoon zonder wrijving met je geweten te ondervinden terugdenken aan het emo-verhaal van een gemartelde Syriër die ontsnapt is aan IS en met zijn gezin op de vlucht is geslagen in een rubberboot en vervolgens zonder rijm of reden door het noodlot is getroffen en toen door iedereen in de steek is gelaten terwijl zijn geliefde voor Witte Europeanen zo herkenbaar typisch peuterjongetje schilderachtig mooi verdronk in de tragiek van onze onverschilligheid.

      (in antwoord op Jaap Aap)
 8. Ko Herent

  De Hongaren begrijpen het …

Reacties niet toegestaan