Christelijk weekblad: sorry voor interview met homo’s

De hoofdredactie van een lokale krant op Goeree-Overflakkee heeft zijn excuses aangeboden voor een interview met een jong homostel. Een deel van de streng gereformeerde lezers van het huis-aan-huisblad had geklaagd over het artikel.

''Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel- en wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws', zo schrijven hoofdredacteur Adri van der Laan en directeur Ab van der Veer. Abonnees mogen ''erop vertrouwen dat we in onze berichtgeving juist 'het heilzame' van een leven naar Gods Woord proberen uit te dragen'', voegen ze eraan toe.

Het homostel Arjan Kamp (20) en Menno Smit (19) was in het interview, dat deel uitmaakte van een serie over twintigers die op het eiland wonen, juist positief over homoacceptatie. ''Flakkee is al een hechte gemeenschap, maar een kerkgemeenschap is nog hechter. Gelukkig heb ik nooit negatief commentaar gehad op mijn coming out. Mensen hadden het niet verwacht, maar ze zijn alleen maar positief'', vertelt Kamp.

Lang niet alle lezers van Eilanden-Nieuws zijn het eens met de excuses. Een groep andere abonnees heeft zelfs hevige kritiek. 'Triest', 'massaal boycotten dat Eilanden-Nieuws' en 'hoofdredactie zou zich moeten schamen' zijn enkele reacties.

Bron(nen):   Volkskrant      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  Wat zijn de namen van die gristelijke ayatolla’s op dat ranzige eiland?

 2. Stomme Prutser

  Oh.. hier kunnen we maar beter aan wennen. Islam neemt over. Homo’s in Europa die niet van plan zijn om onder te duiken kunnen nu beter al leren vliegen.

  • Calhoun84

   Dit artikel gaat over christenen die het niet eens zijn met een krantenartikel. Bijzonder hoe de islam weer de schuld krijgt.

   (in antwoord op Stomme Prutser)
   • Stomme Prutser

    Hiervan geef ik islam niet de schuld. Bijbelvaste christenen en moslims zijn het op het punt dat homo’s niet horen te bestaan roerend eens.

    Het is alleen dat er nog wel een verschil is tussen de methodieken om homo’s te laten doen verdwijnen. Ik wil op geen enkele manier doodzwijgen verdedigen, maar doodgooien van een toren en vervolgens wat er van de moes nog levend lijkt afmaken door het smijten met stenen en desnoods massief bouwafval lijkt me nòg minder verdedigbaar.

    Misschien wil je een poging doen als door niemand aangewezen woordvoerder van islam?

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Een niet aangewezen woordvoerder van de islam vs. een niet aangewezen obsessieve woordvoerder die offtopic overal zijn angsten voor de islam kenbaar moet maken……. Beetje zonde van onze tijd is het niet? 😉

     (in antwoord op Stomme Prutser)
    • AT

     Vreemde redenatie. Dus omdat het elders nog slechter is, moeten wij hier discriminatie bagatelliseren? Als wij onze beschaving zo hoog vinden, moeten we ook kritisch naar onszelf kijken. De Islam gebruiken als referentiekader waar we onze eigen moraal aan spiegelen is niet echt slim.

     (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Het is inderdaad elders slechter. En slechter is het woord niet, dat suggereert een verschil van graduele aard.

      Dat komt grotendeels omdat daar een groot gebrek aan kritische kijkers zijn. En dat komt omdat die kritische kijkers in plaats van te kunnen opereren in de schaduw van veel intensere kritiek van niet-moslims in de rug worden gestoken worden door linkse goedpraters die vooral bezig zijn met zichzelf verheven voelen.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Ik snap even niet hoe critici daar in de rug worden gestoken door ‘linkse goedpraters’ hier. Maar het klinkt min of meer hetzelfde hoe ‘rechts’ hier misstanden onder blanke Nederlanders, in onze tradities, de monarchie en de kerk afwimpelt door te wijzen naar hoe slecht het in de Islam is. Precies hetzelfde navelstaren dus.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Nee, ik begrijp best dat je dat niet snapt. Dat ingebakken relativisme is nou net een vrij essentieel onderdeel van het probleem.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Wat een typerende persoonlijke sneer weer. Ach wat, relativerend vermogen is nog altijd beter dan alles maar zwart-wit of links-rechts zien.

      (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Blargh

      hem toelaten in one cultuur is dat ook niet echt

      (in antwoord op AT)
     • AT

      ‘one cultuur’ ??

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “z”

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Ah zo!

      (in antwoord op Blargh)
 3. Jaap Aap

  Hoeveel keer nog zien we het bewijs dat extremisme de voedingsbodem is voor intolerantie, ongeacht of het nu gaat om christenen, moslims, links/rechts politici etc.

 4. Boven Jan

  Het twee weken eerder verschenen artikel over de mooie kanten van incest werd echter positief ontvangen.

Reacties niet toegestaan