Blok: kantoren als woning voor vluchtelingen

Vluchtelingen worden mogelijk ook opgevangen in lege kantoren of andere leegstaande gebouwen. Minister Stef Blok (Wonen) zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Blok voert vrijdag opnieuw overleg met Aedes, de organisatie van woningcorporaties, over de opvang van vluchtelingen. Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) is daar bij aanwezig.

,,We gaan kijken naar creatieve oplossingen'', zei Blok. ,,Mensen hebben wel gewoon een dak boven hun hoofd nodig.'' Het huisvesten van asielzoekers in bijvoorbeeld kantoren kan de druk op de woningmarkt verlichten.

Aedes meldde vrijdag al dat het op een aantal locaties kleine, vaak tijdelijke woningen wil neerzetten om de komende maanden tienduizenden vluchtelingen met een verblijfsstatus aan onderdak te helpen. Ook het onderbrengen van verschillende vluchtelingen in een sociale huurwoning, waarbij ze bijvoorbeeld samen de keuken delen, is een mogelijkheid.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Nou ja vluchtelingen… De meeste van die Allahoe-Akbars zijn gehaaide avonturiers die mensensmokkelaars grif betalen om illegaal naar Europa te komen uit landen waar het helemaal geen oorlog is. En als die gelukszoekers eenmaal hier zijn krijg je ze met geen mogelijkheid meer weg.

 2. al

  en waarom kon dit niet met de autochtone bevolking? waarom worden logische oplossingen pas genomen voor ANDEREN? wanneer gaat de politiek zich eens beseffen dat zij er voor het door hun gekozen bevolking zit? en niet voor migranten? op zich wel goede maatregel maar waarom nu pas en alleen voor migranten? er zitten genoeg autochtone mensen ook op een woonruimte te wachten

  • Jaap Aap

   Je maakt en heel grote denkfout. Onze volksvertegenwoordigers zitten in Den Haag niet om jouw mening te verkondigen maar, zoals het woord zegt, de kiezers te VERTEGENWOORDIGEN. Dat is NIET hetzelfde als doen wat wat de kiezers vinden of om vragen.

   Je hebt gekozen en de vertegenwoordiger moet daarna naar eer en geweten handelen. Na 4 jaar wordt hij/zij daarop afgerekend door diezelfde kiezers.

   Daarbij ga je er gemakshalve ook maar even vanuit dat niemand het eens is met de manier waarop de regering handelt inzake het vluchtelingenprobleem. Maar ze zitten er niet alleen om jou en je medestanders te plezieren maar om keuzes en beslissingen te maken voor alles wat de revue passeert. Daaronder valt om dit moment dus ook vluchtelingen en immigranten.

   (in antwoord op al)
   • al

    volgens mij kies je een vertegenwoordiger met wie je het meeste mee eens bent toch? een vertegenwoordiger word gekozen op basis van zijn acties en meningen in het verleden.

    hoe dan ook dient een vertegenwoordiger het land en als het goed is ook de mensen die voor hem gestemd hebben

    hoe dien je je land als je je achterban niet minimaal dezelfde rechten geeft als immigranten?

    volksvertegenwoordiging zegt t ook al. vertegenwoordiging van je volk. niet vertegenwoordiging voor immigranten die nog niets hebben bijgedragen.

    (in antwoord op Jaap Aap)
  • Ko Herent

   En wat denk je van alle gratis medische zorg die de pelgrims krijgen?
   Het volk gaat dit niet pikken.

   (in antwoord op al)
   • Apekool

    Het volk haalt kwaad uit in een tweet en zakt weer in de stoel met het tweede biertje en een zak chips.

    (in antwoord op Ko Herent)
 3. Fritzy von Popsicle

  Komt bij ons geen vluchteling in onze kantoren, dan liever maar leegstand!

Reacties niet toegestaan