5 tips voor een mooiere huid

Samenleving
zondag, 19 april 2015 om 18:46
welingelichtekringen header 1
 1. Voldoende slaap
  De beste manier om de huid te verjongen blijft voldoende nachtrust, het heet immers niet voor niets een schoonheidsslaapje. Genoeg slaap zorgt ervoor dat het immuunsysteem versterkt en helpt zo om acne af te weren en verbetert de bloedstroom voor een gezondere huidskleur.
 2. Gezicht stomen
  Voor een gezonde en gehydrateerde huid is het belangrijk om veel water te drinken, maar daarnaast kan een stoombehandeling ook wel eens helpen. Kook simpelweg twee liter water, plaats je gezicht vervolgens 10cm met een handdoek over je hoofd boven het hete water en blijf zo 5 tot 10 minuten zitten. Daarna dep je de huid droog met een schone handdoek. De stoombehandeling verhoogt de transpiratie, verwijdert dode huidcellen en het vuil uit de poriën en stimuleert de bloedsomloop. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om dit niet meer dan één keer per week te doen.
 3. Kom in beweging
  Sta op en kom minstens 30 minuten per dag actief in beweging. Dit verbetert de bloedsomloop en draagt bij aan een levendige tint. Bovendien zorgt de verhoogde bloedstroom voor minder fijne lijntjes en rimpels. Als je door je drukke leven echt geen tijd kan vinden om even te bewegen, probeer dan eens om elke dag minstens 15 minuten rechtop te staan aan je bureau of tijdens de lunchpauze.
 4. Laat het computerscherm met rust
  De meeste mensen besteden de nodige uurtjes achter een beeldscherm of smartphone, dit versnelt het verouderingsproces en zorgt voor rimpels. Probeer daarom minstens elk uur even weg te kijken van je computerscherm, neem even een pauze of ga naar het toilet.
 5. Rustmomentje
  Zoek een moment in je drukke dag waar je even een moment voor jezelf neemt en diep adem haalt. Hiermee geef je niet alleen jezelf, maar ook je huid een essentiële pauze. Een moment van rust zorgt ervoor dat het brein wordt gereset en het stressniveau daalt. Stress is één van de oorzaken van een slechte huid. Probeer het rustmomentje bijvoorbeeld eens te combineren met een pauze van het computerscherm.
Bron(nen): Refinery 29