Foto van Mark Rutte bij MH17-overleg levert storm van kritiek op

Rutte plaatste een foto op zijn Facebookpagina en schreef: 'Het kabinet blijft samen met internationale partners hard werken aan de uitvoering van de VN Veiligheidsdraadresolutie 2166. Om duidelijk te krijgen wat er is gebeurd met MH17 en de daders te berechten. Over twee weken op 13 oktober presenteert de OVV het internationale onderzoek naar de toedracht van de ramp. Dan moet blijken wat de oorzaak is van de ramp met MH17. Eerder vandaag heb ik overleg gevoerd met de politieke leiders van Maleisië, Australië, Oekraïne en België. Samen met deze landen werkt Nederland eensgezind verschillende alternatieven voor berechting uit. - MinPres. (Foto door Cynthia van Elk)'. De foto werd ook op Twitter geplaatst. Maar de foto, gemaakt in New York, is volgens velen respectloos en ongepast en leverde een storm van kritiek op. Iemand schreef: 'Leuk dat jullie het zo grappig vinden Rutte. Ik ben benieuwd of de nabestaanden dat ook vinden.' Iemand anders voegde toe: 'De MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos'. Al snel werd de foto ongemakkelijk, stuitend, obsceen en wanstaltig genoemd. Een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken verklaarde dat de politieke leiders slechts het gezamenlijke doel wilden onderstrepen. 'Het was niet meer dan dat, in zijn geheel niet. Blijkbaar wordt dat anders geïnterpreteerd, maar dat was zeker niet de bedoeling. Het ging juist om het nastreven van hetzelfde doel'. Premier Rutte werkt samen met Maleisië, Australië, Oekraïne en België verschillende alternatieven voor berechting van de daders uit.

Bron(nen):   AD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  Spijkers op laag water zoeken. Zie hier niets respectloos, grappig, obsceen of wanstaltig in. Alleen een soort van eenheid en een belofte om de onderste steen boven te krijgen, gezamenlijk.

  • Blargh

   Handjes schudden met een (massa) moordenaar vindt de Aap niet respectloos

   (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Marxloos

  Eens met Jaap Aap. Overgevoelige typetjes.

 3. Hkkr

  Respectloos en bevooroordeeld. Verwacht net zo’n rapport over MH-17 als de Amerikanen voor 9/11 bij elkaar logen.

  Je kunt niet onafhankelijk zijn door een van de strijdende partijen wel bij je onderzoek te betrekken en 1 partij niet.

 4. Parte Zwiet

  Volgens het facebook-plebs en twitter-proletariaat doe je het nooit goed. Afzeiken is het woord van de eeuw.

 5. Templein

  Het gaat om een erezaak. Dat doe je vanuit betrokkenheid met de slachtoffers en vanuit inlevingsvermogen met de nabestaanden. Een soort heilige belofte om te doen wat mogelijk is.

  Overigens geloof ik niet in het vinden van de daders. Het blijft poppenkast. Vermoedelijk is er een vergissing gemaakt door rebellen die Oekraïne wilden treffen. Dan heeft dit plaatje helemaal een dubbele bodem, iets met politieke munt slaan uit een verschrikkelijk, menselijk drama.

Reacties niet toegestaan