76 zwakbegaafde meisjes geronseld als prostituee

Ten minste 76 meisjes met een verstandelijke beperking zijn sinds 2013 in de prostitutie beland. Zij werden geronseld terwijl ze in een instelling voor zwakbegaafden verbleven. Dat blijkt uit een onderzoek van het EO-televisieprogramma 'Dit is de Dag Onderzoek', dat zaterdag wordt uitgezonden. De makers van het programma belden ruim 90 advocaten, die slachtoffers van mensenhandel bijstaan. Hieruit bleek dat zeker 76 slachtoffers met een laag IQ (ongeveer 60) voor de rechter moeten verschijnen. Soms gaat het om meerderjarigen,  maar vaker om minderjarige slachtoffers. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland stelt dat aangesloten instellingen inderdaad met die problemen te maken hebben. Ze vinden dat er niet genoeg middelen zijn om de jongeren tegen ronselaars te beschermen. Volgens Nationaal Rapporteur Mensenhandel Corine Dettmeijer gaat het slechts om het topje van de ijsberg, omdat er meestal geen aangifte wordt gedaan door slachtoffers. De Tweede Kamer reageert geschokt op het onderzoek. Een meerderheid wil dat er meteen actie wordt genomen.

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Volgend bezoekje laat ik ze eerst IQ test afleggen

  • Hannes

   Ik heb verschillende reacties van u bekeken. U bent of bezopen, of een gefrustreerde puber, of zwakbegaafd. Uit helemaal niet blijkt dat u contact kunt maken met gebeurtenissen of wat dan ook. Ik adviseer u om hulp te gaan zoeken.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    “contact kunt maken met gebeurtenissen of wat dan ook”
    Misschien ziet u het verschil niet tussen tekst en realiteit? Lijkt me toch net iets gevaarlijker voor uw omgeving

    (in antwoord op Hannes)
 2. Yoda

  Wat is dat nou voor een rare opmerking? Nu hebben de slachtoffers levenslang en wat krijgen die mannen 120 uur dienst verlening? Bah wat een schoften.

Reacties niet toegestaan