Die sympathieke Belgen: grenscontroles alleen tijdens kantooruren

Vluchtelingen die van plan zijn om naar België te gaan, kunnen het best in het weekend of 's avonds komen. De grenscontroles vinden namelijk alleen tijdens kantooruren plaats. Vorige week zei de Belgische minister van Binnenlandse zaken nog vastberaden: “Om de vluchtelingenstroom onder controle te krijgen en mensensmokkelaars aan te pakken zullen we honderd agenten inzetten bij stations, invalswegen en aan de landsgrenzen. We zullen gericht controleren”. In de praktijk zijn er acht agenten actief, die tweehonderd kilometer grens moeten bewaken, maar aangezien zij ook gewoon om 18 uur aan de piepers willen zitten en in het weekend wel iets beters te doen hebben, doen zij hun controles alleen tussen 8.45 uur en 11.15 uur ’s ochtends en van 13 uur tot 15.30 uur 's middags. Afwisselend worden in totaal vier grensovergangen bewaakt: die van de E314 en E25 met Nederland en die van de E40 en de E42 met Duitsland. De woordvoerder van de minister vraagt in Het Nieuwsblad om geduld. “Volgende week zullen we de controles evalueren en bijsturen waar nodig. Het is uiteraard de bedoeling dat de controles opgevoerd worden als blijkt dat ze niet voldoen. Bovendien is er meer dan de oostgrens. Er zijn ook controles in de stations, in de luchthaven en op grote parkeerplaatsen langs de snelwegen.''

Bron(nen):   Newsmonkey      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Welke grenscontroles doen de Kaaskoppen?
  Right …><

 2. Српски Патриот

  De buitengrenzen van Nederland zitten bij Bulgarije – Turkije, Schengen unie, vanaf Edirne – Amsterdam is alles open, geen probleem, geen vaste controles.

  route: Turkije – Bulgarije ( EU ) – Servië ( EU 2020 ) – Kroatië ( EU ) – Slovenië ( EU ) – Oostenrijk ( EU ) – Duitsland ( EU ) – Nederland ( EU ), en je kunt gewoon met een ID kaart reizen, niemand kijkt naar je om.

 3. Burgermans

  De Belgen doen tenminste nog iets aan grenscontrole, Pieter.

 4. Српски Патриот

  Als jullie het nu al moeilijk hebben, nou wacht maar tot Servië erbij komt en onze nationale trauma van 500 jaar bezetting en onder Turkse juk te hebben geleden.

  en Albanië, Turkije, Oekraïne, etc.

  ach nu voelen jullie ook eens hoe het voor ons is geweest, als anderen je land inpikken.

Reacties niet toegestaan