Waarom studenten in Texas dildo’s meenemen naar college

Op de Amerikaanse universiteit van Texas lopen studenten rond met uit de kluiten gewassen dildo's die uit hun tassen steken. Dit doen zij uit protest tegen de nieuwe wapenwet die volgend jaar augustus ingaat. Vanaf dan mogen studenten een (verborgen) vuurwapen dragen op de campus en die meenemen naar slaapzalen en klaslokalen. Onder de hashtag #Cocksnotglocks (vrij vertaald 'piemels, geen geweren') wordt er een hoop over de wet en de ludieke actie getweet en geschreven. Studenten noemen de nieuwe wapenwet 'hypocriet' omdat in Texas het tonen van obsceen materiaal wél strafbaar is. Je kunt er een boete tot 500 dollar voor krijgen. Initiatiefneemster Jessia Jin: 'Het is blijkbaar doodnormaal om een wapen te dragen waarmee je mensen kunt doden, maar voor het tonen van een veilig seksspeeltje kun je worden aangeklaagd'. Al ruim 3700 mensen hebben via Facebook aangegeven dat ze een dildo zullen meenemen. Jin ontving ook al doodsbedreigingen van mensen die haar actie schandalig en, dat was te verwachten, obsceen vinden. De reden dat de wapenwet wordt uitgebreid, is dat studenten hun vrienden en geliefden dan kunnen 'beschermen tijdens een schietpartij'. Het aantal schietpartijen op Amerikaanse scholen rijst de pan uit. Dit jaar vielen er al tientallen doden bij meer dan 50 schietpartijen.

Bron(nen):   AD  Chron    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Willy = piemol
  Cock = lul

 2. AT

  Het is en blijft natuurlijk ridicuul hoe het Christelijk conservatisme in de VS heeft geleid tot zo’n krampachtige houding aangaande bloot en sex (met wel een gigantische porno industrie) terwijl ze het gebruik van vuurwapens de gewoonste zaak van de wereld vinden (met een nog grotere verheerlijking van geweld in films).

  • Dead Silence

   Dat land is geschift. Heb er jaren gewoond was er bij op 11 september 2001 en doe veel zaken met ze. Maar ze irriteren me meer met de dag.

   (in antwoord op AT)
  • Blargh

   Maar je kan er ondertussen wel weed uit de muur halen

   (in antwoord op AT)
 3. Blargh

  Wie gebruikt welke kleur hier op WIK?

 4. Hannes

  “….Vanaf dan mogen studenten een (verborgen) vuurwapen dragen op de campus en die meenemen naar slaapzalen en klaslokalen…”
  Daarna weten we dan in hoeverre die verborgen vuurwapens worden gebruikt om onderlinge ruzies te beslechten, zelfmoord te plegen en hoeveel er per ongeluk zijn afgegaan met fatale gevolgen. Ben benieuwd of het onder de streep iets oplevert.

  Voorlopig zegt de statistiek….meer vuurwapens meer doden…

  Ook benieuwd of al die dildo’s meer obsceen gedrag uitlokken.

  • jantje

   Die statistiek gaat voor alle wapens op, denk ik. Het is alleen moeilijker te bepalen hoeveel mensen nu nog zouden leven als meer mensen een wapen hadden bij de aanvallen door gekken.

   (in antwoord op Hannes)

Reacties niet toegestaan