Korting voor christenen in wapenwinkel Tennessee

Na de schietpartij in Oregon eerder deze maand, heeft Frontier Firearms - een wapenwinkel in Amerikaanse Tennessee - de prijzen voor christenen verlaagd. Wie zegt christen te zijn, krijgt 5% korting bij het kopen van een pistool. Dit omdat de dader in Oregon alle slachtoffers vroeg of ze christen waren, voordat hij ze neerschoot. De eigenaar, Brant Williams, verklaart: 'Als christenen het doelwit zijn, moeten we onszelf beschermen'. Williams en de hoogste baas van Frontier Firearms Eric Parish stellen dat er een religieus motief achter de schietpartij stak. Parish: 'Het maakt me niet uit of je Democraat, Republikein of onafhankelijk bent. Maar je kunt niet zeggen dat de schietpartij niets met religie te maken had'. Overigens is de korting nu uitgebreid naar iedereen die zijn religie verklaart. Ook als het om een moslim gaat. 'Natuurlijk. Religie is deel van het fundament van dit land, religieuze vrijheid. Daar gaat het om. Dat je kunt zeggen, dit is mijn religie, zonder dat je ervoor wordt dood geschoten'.

Bron(nen):   The Daily Beast      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Natuurlijk ontzettend lief van die wapenhandelaar maar het gaat wel enigszins voorbij aan de heilsleer van Onze Verlosser.

  • bladvoormijnmond

   Onze verlosser predikt ook. Heb U naasten lief. Dat zijn dus ook vluchtelingen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Je naaste liefhebben is niet hetzelfde als je door deze gehaaide avonturiers laten misbruiken. Dat is gewoon naïef en dom.
    We moeten de echte vluchtelingen helpen en niet al deze gelukszoekers faciliteren.

    (in antwoord op bladvoormijnmond)
    • Calhoun84

     Maar gaat volgens jou de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan hier dan niet op? Als de gelukszoeker wel hulpvaardig is wanneer er een slachtoffer langs de weg ligt maar twee Nederlanders zouden doorlopen wie is dan onze naaste?

     Zoals ik deze gelijkenis lees gaat het er niet om wie iemand is maar bepaalt hetgeen wat hij doet of iemand onze naaste is. Het zoeken naar geluk is wat mij betreft geen reden om iemand af te serveren als naaste.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik gun ze het beste maar niet in Nederland. We hebben met onze Turken en Marokkanen al zo ontzettend veel problemen, daar kunnen niet nog eens duizenden onaangepaste gelukszoekers bij hebben.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • AT

      Dus je beroepen op Christelijke moraliteit zolang het in jouw straatje past en het jouw comfort niet aantast. Ik ben verre van gelovig, maar kan me niet voorstellen dat dit in de ‘heilsleer van Onze Verlosser’ staat.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik wel goed maar niet gek. Als het huis van de buren afbrandt omdat er een pyromaan woont, ga je ze dan ook in huis nemen?

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Als beschaafd mens help ik anderen ja, behalve de pyromaan die op straat komt te staan. Je vergelijking gaat niet op want je tracht alle immigranten de schuld voor hun eigen ellende in de schoenen te schuiven.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Allochtoon 2015

      Hebben jullie alleen maar Turken en Marokkanen in NL, volgens mij zijn er vele meer soorten allochtonen, niet alleen die 2 groepen, namelijk in totaal 5.000.000 allochtonen wonen er in NL, ook andere soorten zijn er, ik vind dit een belediging naar de overige allochtonen toe.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Ko Herent

      Natuurlijk zijn ze hulpvaardig…we onderhouden ze.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Allochtoon 2015

     Ik heb geen problemen met gelukzoekers, namelijk je geluk ergens zoeken is ook een recht van de mens, niemand heeft gevraagd om in een bepaalde land te worden geboren waar hij ongelukkig is, geldt ook veel allochtonen in NL, zijn ook ongelukkig hier, en willen niet hele leven in kleine woning wonen met roddelende nare racistische buren.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Calhoun84

  ‘Steek je zwaard terug op zijn plaats. Want wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen’

Reacties niet toegestaan