”Tenten zijn in de winter een gevaar voor vluchtelingen”

Het is onverantwoord om vluchtelingen in tenten te laten slapen in de winter. Dat zegt de directie van Neptunus, een van de grootste tentenbouwers van Nederland, in het AD. Vooral storm en sneeuw vormen een gevaar. ''Ga maar na: je gaat zelf in de winter ook niet op de camping staan.'' In Heumensoord bij Nijmegen opende onlangs het eerste tentenkamp voor vluchtelingen. Er wordt nog druk gebouwd om er uiteindelijk 3.000 mensen op te kunnen vangen. Ook elders in het land moeten zulke kampen komen. Zelf bedankte Neptunus voor het aanbod om tenten te leveren voor de vluchtelingen, ondanks de 'exorbitante prijzen' die het COA voor dit soort tenten biedt. Neptunus-directrice Dorrie Eilers: ''Als het koud is, is het gewoon geen goede manier om mensen te huisvesten. Als het gaat sneeuwen, ontstaan er risico's. Het dak van de tent moet sneeuwvrij blijven. Dat kun je nog wel voor elkaar krijgen, door heel veel te stoken. Maar wat doe je als het gaat stormen?" Het COA is het niet eens met Eilers. ''De tenten op onze opvanglocaties zijn winterhard en klimaatbestendig.''

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zwellie

  Hele generaties dienstplichtigen hebben hun winter dienstplicht door gebracht in pubtentjes waarbij je alleen maar kon dromen van zo’n boogtent,dat was alleen voor het kader.En nu zou zo’n tent ineens niet meer winter vast zijn?

 2. Templein

  Ik zou willen dat de regering en de beide Kamers in de maanden januari en februari ook in een tentenkamp gaan wonen, met hun familie.
  Bonnetjes en andere bewijzen voor uitwijken naar hotels, restaurants en gebruik van elektrische dekens worden opgespoord en het uitwijken wordt bestraft. Ook extra benzine voor reisjes naar familieleden wordt gezien als bewijs voor uitwijken.

  Gratis antigriepprik, maar géén aanvullende verzekering meer voor behandeling van rheuma of arthrosis langer dan vier jaar erna.
  Douchelokalen en toiletten zijn gemeenschappelijk.
  Buiten, in het gras of op andere grond worden geen excreten geloosd, gedeponeerd, op straffe van….

  Intussen kan begonnen worden aan de verbouwing van Binnenhof enz.

  Graag dagelijks media om de tenten heen om politici te bevragen over hun meningen. Na deze maanden publiciteitsstop.

 3. Jaap Aap

  Ik zal de laatste zijn om iemand een verblijf in een tent gedurende een Nederlandse winter toe te wensen. Maar laten we niet vergeten dat het gaat om een noodoplossing. De omstandigheden zijn verre van normaal. Wat is het alternatief? Mensen op straat laten?

  Om categorisch te stellen dat het onverantwoord is om mensen in een tent onder te brengen gaat me een stap te ver. Het gebeurd overal in de wereld en niet alleen in zonnige, warme landen. Nood breekt wetten.

 4. IwanovKapotjeplov

  Ondertussen stond in de regionale krant een artikel over het verschijnsel dat een behoorlijk aantal vluchtelingen terug wil naar de plek waar ze vandaan komen, omdat het overkomen van hun gezin veel langer duurt dan ze hadden gedacht en ze vrouw en kinderen niet maanden alleen willen laten. Ook zijn er mensen die terug willen omdat er zoveel vluchelingen hier zijn….

  • Blargh

   “Ook zijn er mensen die terug willen omdat er zoveel vluchelingen hier zijn….”
   WHAHAHAHAHAHAHAAAA, oh ironie …

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 5. Blargh

  Kosten asielopvang gaan richting 1 miljard
  https://www.welingelichtekringen.nl/anp/kosten-asielopvang-gaan-richting-1-miljard

  “Weet u nog dat gedoe met die fascistische mantelzorgboete? Die kon volgens de PvdA niet weg want dan moest er gelijk elders bezuinigingen worden gezocht. Dat ging om 200 miljoen. Voor dit miljard voor de asielproblematiek hoeft er volgens de PvdA nergens bezuinigd te worden. ‘Het kabinet zal er niet voor bezuinigen, zei Dijsselbloem.’ Dus. Trekt u de conclusie maar. Populist!!11!!
  http://www.geenstijl.nl/

  • Jaap Aap

   Ongeacht welk argument je wilt uitdragen, Geen Stijl kan NOOIT serieus genomen worden as bron. Ik geef nog hoger op van de Donald Duck.

   Laten we gewoon even afwachten wat Dijsselbloem te zeggen heeft in zijn najaarsnota. Ik kan me een aantal zaken voorstellen waardoor verdere bezuinigingen inderdaad niet nodig zijn zoals meevallers op de begroting, hogere economische groei, lagere uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen of geld uit ontwikkelingshulp en dus een reeds bestaand budget.

   Is daar nu echt zoveel fantasie voor nodig om dit te bedenken? Je wilt niet meepraten maar slechts afzeiken maar hebt net niet genoeg in je mars. En wat betreft je beschuldiging van “populist”, je bedient jezelf van hun technieken. Trekt U de conclusie maar!

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    Meer nog , GS kan nooit bron zijn.
    Daarom plaatsen ze ook steevast de link naar de artikels dan wel documenten.
    Japie Apie moet leren net ietsje verder kijken dan neusie

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Mijn computer is zo intelligent dat het het gif van GS weigert te openen. Een uiterst gevoelige virusscanner.

     Dus in de toekomst gewoon verwijzen naar de oorsprong en GS overslaan.

     (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      Ah, een computer met cpukleppen waarschijnlijk gecontamineerd door uw oogkleppen

      (in antwoord op Jaap Aap)
 6. Burgermans

  Grenzen dicht!

Reacties niet toegestaan