Steeds minder kinderen wonen bij beide ouders

In de afgelopen twintig jaar is het aandeel jongeren dat bij beide ouders woont gedaald van 80 naar 71 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Alleen het aandeel 15-jarigen van Surinaamse herkomst dat bij alle twee de ouders woont is tussen 1996 en 2015 juist met een kwart gestegen. 15-jarigen-die-bij-beide-ouders-wonen-naar-herkomstgroepering-15-10-16 (2)

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heinz

  Nederland gaat naar de knoppen doordat steeds meer huwelijken kapot gaan. Dat dan weer wel.

 2. Burgermans

  In de woorden van Onze Verlosser: “Wat God samengevoegd heeft, laat de mens dat niet scheiden.”

 3. Allochtoon 2015

  Bij vele mede Allochtonen ken ik genoeg mensen die gewoon bij hun ouders inwonen, heel normaal, ook in al onze landen van herkomst doen we dat ook, elkaar helpen en steunen heel normaal, alleen bij de autochtone mensen willen meteen van hun kinderen af, op hun 16 e krijg je een krantenwijk en mag je ophoepelen, zo denken vele autochtone Nederlanders, helaas.

  wat een koude samenleving hier in het westen toch, het zal wel wat westers zijn, waarschijnlijk, ach gelukkig heb IK nog een reserveland ( vaderland ) om mijn oude dagen te slijten.

  • Burgermans

   Waarom ga je niet in je eigen land wonen als je Nederland en de Nederlander zo haat? Jij blij, wij blij.

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • Allochtoon 2015

    Hoe kom je erbij, haat naar Nederlanders, ik heb respect voor ze, altijd schrijf ik Nederland met grote N, ik ken Nederlanders die schrijven hun land met kleine n.

    (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan