‘Klokjongen’ verhuist naar Qatar

De veertienjarige Ahmed Mohamed uit Irving in Texas verhuist met zijn familie naar Qatar. Hij werd 'klokjongen' gedoopt nadat hij medio september was gearresteerd met een zelfgemaakte klok, die door een docent was aangezien voor een bom. De moslimjongen werd geboeid door de politie afgevoerd. Er stak een storm van protest in de Verenigde Staten op en vervolgens in de rest van de wereld.

De gemoederen liepen hoog op nadat de vader aangifte deed van discriminatie op grond van religie. Al snel werd de jongen een genie genoemd. Ahmed ontmoette een reeks beroemdheden, president Obama in het Witte Huis voorop. Daarna volgden onder anderen Google-oprichter Sergey Brin, de Turkse premier Ahmet Davutoglu, de Soedanese president Omar al-Bashir, koningin Rania van Jordanië en Mark Zuckerberg van Facebook.

Iedereen bood de Texaanse familie hulp aan. Een aanbod uit Qatar aan de jongen om daar een programma voor jonge uitvinders te volgen, is geaccepteerd. De hele familie verhuist mee naar het emiraat, zo melden Amerikaanse media.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Hup, naar het paradijs der religekkies(voor een man tenminste)

 2. Burgermans

  Ze zochten in Qatar nog een bommenmaker?

 3. Apekool

  Hmm, een hartelijke ontmoeting met de Sudanese Saddam is toch een dikke min voor deze jongen: http://www.theguardian.com/world/2015/oct/16/ahmed-mohamed-sudan-president-omar-al-bashir-texas-clock

 4. KarlRuprechtKroenen

  Kolkjongen.

Reacties niet toegestaan