'Klokjongen' verhuist naar Qatar

Samenleving
door anp
woensdag, 21 oktober 2015 om 10:55
klokjongen verhuist naar qatar1445417771
De veertienjarige Ahmed Mohamed uit Irving in Texas verhuist met zijn familie naar Qatar. Hij werd 'klokjongen' gedoopt nadat hij medio september was gearresteerd met een zelfgemaakte klok, die door een docent was aangezien voor een bom. De moslimjongen werd geboeid door de politie afgevoerd. Er stak een storm van protest in de Verenigde Staten op en vervolgens in de rest van de wereld.
De gemoederen liepen hoog op nadat de vader aangifte deed van discriminatie op grond van religie. Al snel werd de jongen een genie genoemd. Ahmed ontmoette een reeks beroemdheden, president Obama in het Witte Huis voorop. Daarna volgden onder anderen Google-oprichter Sergey Brin, de Turkse premier Ahmet Davutoglu, de Soedanese president Omar al-Bashir, koningin Rania van Jordanië en Mark Zuckerberg van Facebook.
Iedereen bood de Texaanse familie hulp aan. Een aanbod uit Qatar aan de jongen om daar een programma voor jonge uitvinders te volgen, is geaccepteerd. De hele familie verhuist mee naar het emiraat, zo melden Amerikaanse media.