Waar in Nederland is Zwarte Piet nog zwart?

Nederland wil er nog niet aan. De regenboogpiet zal ook dit jaar maar op weinig plekken zijn opwachting maken. Bijna overal is Zwarte Piet nog gewoon zwart. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. De krant maakte de 'Grote Pietatlas'. Daarop kun je zien waar in Nederland het hulpje van Sinterklaas niet zwart is. Dat is vooralsnog in slechts 6 procent van de gemeentes het geval. Iets meer dan 7,5 procent weet het nog niet. Toch geloven experts dat Piet langzaam zijn kleurtje kwijt zal raken, maar dat zal nog lang duren. ''Sinterklaas is een traditie waaraan Nederlanders verschrikkelijk veel plezier beleven en die ze zo'n beetje met hun leven verdedigen. En het is iets écht Nederlands in een wereld die steeds groter en internationaler wordt. En dan is er nog die tegenstrijdigheid. Nederlanders zien zichzelf graag als tolerant en liberaal en vinden het verwijt van racisme daarom ronduit beledigend,'' aldus hoogleraar sociologie Peter Achterberg in het AD.

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Allochtoon 2015

  Ik hoop dat het wordt afgeschaft, het is een vernedering, dit feest in deze vorm, erg voor de minderheden.

  • Calhoun84

   Valt wel mee, ik ken best veel minderheden (wat een onzinnig woord is dat, dat zijn ook gewoon Nederlanders) maar vrijwel niemand neemt aanstoot aan Zwarte Piet.

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • Rita Tarin

   .like Margaret answered I didn’t realize that somebody can make $25678 in 4 weeks on the web….A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   2ckj………
   ➤➤
   ➤➤➤ http://GlobalEmploymentAtHomeTopReportsDailyStart/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • Ko Herent

   Zwarte Piet is in ieder geval ingeburgerd.

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • jantje

   Zwarte Piet is er voor kinderen en is dé reden dat er zo weinig discriminatie in Nederland voor komt. Kinderen lopen veel meer weg met Zwarte Piet dan met St. Nickolaas.
   Nederland heeft het hoogste percentage gemengde huwelijken ter wereld. Op straat maken mensen van verschillende rassen gewoon praatjes met elkaar. Kom daar in een land als de VS maar eens om. Afro-Amerikanen zijn hogelijk verbaasd als je een praatje met ze maakt en uiten dat ook Dat is mij zelf 2 x overkomen.
   Verder ben ik ook gewoon in loondienst en kan je me rustig knecht noemen. Daar stoor ik me totaal niet aan.
   Jezus liet zich ook knecht noemen, dus wie ben ik?

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • Allochtoon 2015

    dat hebben jullie Nederlanders ervan gemaakt dat het een kinderfeest is, maar aan de donkere mensen is nooit wat gevraagd, of zij hiermee gelukkig zijn, maar alleen jullie interesse is belangrijk, en dat is al eeuwenlang zo ook geweestm en alleen de minderheden beledigen en kleinmaken en ons uitbuiten, en misbruiken,

    daarom is jullie slogan:

    Nederlanders uber alles, misschien in de gouden eeuw, nu anno 2015, nooit meer, helaas pindakaasie !

    (in antwoord op jantje)
    • jantje

     Je zegt het zelf al: In de gouden eeuw maakten (tot de 20ste eeuw )Nederlanders zich er schuldig aan. Maar, wie zonder zonde is werpe de eerse steen.
     In vele landen worden nog steeds mensen als slaaf gebruikt, maar voornamelijk in het midden-oosten en Afirka.
     In europa en noord amerika is de slavernij officieel afgeschaft in de 19e eeuw. In de rest van de wereld niet.
     Wij hoeven ons niet aan te passen aan een kleine minderheid. Ik weet niet uit welk land jij komt, maar het is hoogst waarschijnlijk dat kleine minderheden daar worden gediscrimineerd.
     Als de grote meerderheid jou vertelt dat die niets tegen mensen van afrikaanse afkomst heeft, jou (of je voorouders) aan onderdak, inkomen, vrijheid van meningsuiting, mensenrechten etc. heeft geholpen. Voor niets.
     Dan ligt het probleem aan jou en niet aan die hele grote meerderheid.
     Je kan niet iedereen met alles gelukkig maken, dat bestaat op deze planeet niet.

     (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • Heinz

   Als allochtoon is het natuurlijk logich dat je het af wil schaffen. Ik zeg altijd: Niet goed, ga dan vooral terug naar je vader/moederland

   (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • Allochtoon 2015

    dus jij hebt er geen problemen mee, en je denkt dat het heel normaal is om die verschillen te hebben, de blanken tov donkere mensen ( Nederlanders als baas en minderheden als slaaf in 2015):

    kijk dan naar youtube, kleurlingen aan de kant en soortgelijke filmpjes !

    (in antwoord op Heinz)
 2. Dead Silence

  Ik hoop dat de volwassen kinderen eens volwassen worden.

Reacties niet toegestaan