IS-aanhangers op Twitter: ”De strijd is begonnen”

Aanhangers van IS en andere terreurgroepen bejubelen op Twitter de aanslagen. Onder de hashtag 'Parijs in brand' vieren ze de dood van meer dan 130 mensen. "Na de Franse misdaden in Mali en de bombardementen in Syrië en Irak is de strijd nu begonnen", klinkt het. Iemand anders schreef in het Engels: "Neem een teug van wat moslims in Syrië en Irak iedere dag meemaken." Anderen zeggen te hopen dat IS de aanslagen opeist. Enkele uren na de aanslagen circuleerde een tweet die mogelijk van één van de daders is. De authenticiteit van de martelarenboodschap kon echter niet worden achterhaald.

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Beste Pieter, het zijn aanhangers van de ISLAM, de subclubjes doen er weinig toe.

  “The Quran contains at least 109 verses that call Muslims to war with nonbelievers for the sake of Islamic rule. Some are quite graphic, with commands to chop off heads and fingers and kill infidels wherever they may be hiding. Muslims who do not join the fight are called’hypocrites’ and warned that Allah will send them to Hell if they do not join the slaughter.

  The Quran:
  Quran (2:191-193) – “And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing…
  but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah

  • Romeo Faruk Ali

   Schrijft de Koran geweld tegen ongelovigen voor?

   Er wordt wel eens gezegd dat sommige verzen in de Koran aanzetten tot geweld. Is dat zo?

   Wel, bekijken we eerst even het Oude Testament, een Heilig Boek van onder meer de Joden.

   “Dood nu alle jongens en alle vrouwen die gemeenschap met een man hebben gehad. Alleen de jonge meisjes mogen blijven leven.” (Numeri 31:17-18)

   “Wanneer u de stad waartegen u gaat vechten nadert, stuur dan eerst boodschappers vooruit om de inwoners vrede aan te bieden. Als zij dat aanbod aannemen en de stadspoorten voor u openen, zullen alle inwoners uw dienaren worden en u belasting betalen. Maar als zij de vrede weigeren, moet u de stad belegeren. Als de HERE, uw God, de stad aan u heeft gegeven, dood dan iedere mannelijke inwoner; de vrouwen, kinderen, het vee en de buit mag u voor uzelf houden. Deze aanwijzingen gelden alleen voor steden in het buitenland, niet voor de steden die in het beloofde land liggen. Want in die steden mag u niemand sparen; vernietig alle leven. U moet de Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Ferezieten, Hevieten en Jebusieten volledig vernietigen. Dit is het gebod van de HERE, uw God. Dit gebod moet voorkomen dat deze volken u verleiden tot het aanbidden van hun afgoden en het meedoen aan hun gruwelijke gebruiken. (Deuteronomium 20:10-18)

   En kijken we even naar het Nieuwe Testament, een Heilig Boek van de Christenen:

   “Denk niet dat Ik ben gekomen om vrede op aarde te brengen. Nee, eerder een zwaard. Ik ben gekomen om verdeeldheid te brengen tussen vader en zoon, tussen moeder en dochter, tussen schoonmoeder en schoondochter.” (Matheus 10:34-35).

   “Wie veel heeft, krijgt er meer bij. Wie weinig heeft, raakt ook dat beetje nog kwijt. En breng nu mijn vijanden, die in opstand zijn gekomen, hier en dood hen voor mijn ogen!” (Lukas 19:26-27)

   Moeten we nu besluiten dat de Heilige Boeken van de Joden en van de Christenen aanzetten tot geweld tegen en moord van aanhangers van een ander geloof? Nee toch!

   Voor een tolerante, saamhorige, vredelievende wereld waarin iedereen als ware broeders met elkaar omgaan !!!

   Het punt dat hier naar voor komt, is dat men door het los citeren van verzen, een totaal verkeerd beeld kan krijgen.

   Hetzelfde zou gebeuren wanneer men een Westers Burgerlijk Wetboek ter hand neemt, waar men men kan lezen dat “doden niet bestraft wordt”. Moeten we daaruit besluiten dat het seculiere Westen moord aanmoedigt? Iedereen zal dit als onzin bestempelen, omdat men weet dat het hier om een uitzonderingsregel gaat, die met name enkel van toepassing is in het geval van wettelijke zelfverdediging. Door een verkeerde interpretatie, kan men uitzonderingsgevallen tot algemene regels verheffen en omgekeerd, waardoor men dus een beeld krijgt dat volkomen tegengesteld is aan hoe de zaken werkelijk in elkaar steken.

   Wanneer men de Bijbel of de Koran leest, is dat niet anders: het theologisch model bestaat uit een reeks kernregels waarop al de rest verankerd zit. Deze kerngedachten worden dan uitgediept en verfijnd, beperkt, enz. in andere verzen. Het citeren van een vers, of van reeksen verzen die iets gelijkaardig lijken te zeggen, is nietszeggend. Men moet een vers plaatsen in het totale model dat een geheel is van grondregels, verfijningen, uitzonderingen, en verfijningen daarvan. Alleen dan wordt duidelijk of men te maken heeft met een algemene regel, dan wel met een uitzondering gebonden aan plaats, tijd, en bepaalde voorwaarden.

   De Islam moedigt geen geweld aan. De Islam is integendeel een model waarin vrede centraal staat, innerlijke vrede en vrede in de samenlevening.

   Geleerde worden in de Koran (openbaringen aan Mohammed) en Sunnah (leven en uitspraken van Mohammed), is voor Muslims zelf een specialisatie die vele jaren van hogere opleiding vergt. Zoals het ook bij ons vele jaren hogere studies vraagt om bijvoorbeeld jurist en theoloog te worden. Het is niet omdat men een wetboek in de kast staan heeft, dat men jurist is, of omdat men een atlas doorgenomen heeft dat men aardrijkskundige is. Het is ook niet omdat men een Koran of een collectie Hadith (uitspraken van Mohammed) in huis heeft, dat men Islamitisch theoloog is. De Koran stelt dat wanneer men iets niet weet, men het moet vragen aan diegenen die het wel weten. Muslims die zich in hun dagelijks leven willen laten leiden door de Koran en de Sunnah hebben dan ook de gewoonte een geleerde te vragen wat de Islam voorschrijft in deze of gene situatie in hun dagelijks leven of over om het even welk onderwerp. Het antwoord daarop is een fatwa.

   Sommige leiders van Islamitische splintergroepen misbruiken het vertrouwen dat hun volgelingen in hen stellen, en spiegelen hen een Koraninterpretatie voor die tegenstrijdig is met de Islam, maar die hun eigen politieke doeleinden kan dienen. Het zijn dus niet alleen sommige niet-Muslims die de zaken verkeerd voorstellen en die beweren dat de Islam geweld aanmoedigt. Dergelijke splintergroepen rukken soms verzen uit hun context om zo hun volgelingen aan te zetten tot geweld of geweld goed te praten. Dit fenomeneen is evenwel niet typisch voor de Islam. Ook in andere godsdiensten en in niet-godsdienstige seculiere modellen, komen splintergroepen voor die haat prediken. Het is belangrijk zich voor ogen te blijven houden, dat dergelijke splintergroepen door het model zelf niet aanvaard worden en dus helemaal niet representatief zijn voor het model, in tegendeel, ze zijn er de tegenstelling van. Een vergelijking om dit te verduidelijken: een dief in het Westen, overtreedt de Wet. De daden van de dief halen misschien de pers, maar zijn daden zijn niet de algemene leer van het Westen, in tegendeel, zijn daden overtreden het model van het Westen, ze zijn er tegenstrijdig aan. In de Islam is dat ook zo. De Islam verkondigt vrede, heeft een multi-cultureel maatschappijmodel en verwerpt geweld. Maar die stille vreedzame meerderheid van een miljard Muslims, haalt de pers niet, net zoals de miljarden niet-stelende mensen ook het nieuws niet halen omdat ze niet stelen- het is de dief, die wel steelt die het nieuws haalt. Zo ook kunnen haatvolle uitspraken van de leider van een obscure splintergroep met een paar duizend leden wereldnieuws worden. Het is belangrijk zich voor ogen te blijven houden, dat de zulke groeperingen – net zoals de dief in het Westen – niet representatief zijn voor de Islam, maar er juist haaks tegenover staan.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    ah, er is er altijd ene : wat snap je niet aan OUDE testament?
    Niemand volgt die onzin en je ka gerust een exemplaar verbranden hoor

    (in antwoord op Romeo Faruk Ali)
 2. Burgermans

  Wat een walgelijk geloof is de islam toch.

  • Legija

   Terrible…..géén geloof in de hele wereld, kan zoiets goed maken.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Jaap Aap

   Of liever, wat een walgelijke groepering is die ISIS toch.

   Ik weet dat je afkeer van de islam even dagelijks gelucht moet worden omdat je je anders niet prettig voelt. Maar m.u.v. de eigen aanhang van ISIS, al-Nusra en al Qaida, Boko Haram etc. is er geen enkele islamitische autoriteit die van mening is dat deze groepen de islam vertegenwoordigen of handelen in overeenstemming met enige geaccepteerde stroming.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Romeo Faruk Ali

    Self made terrorists! Niet het werk van daadwerkelijke moslims. zie makers 11 september geval.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 3. Legija

  Dit is lijkt inderdaad het begin te zijn, Europa heeft een groot probleem binnengehaald, en dit moet hard worden bestreden! Dat is de enige taal die deze onmensen begrijpen!

  • Romeo Faruk Ali

   terrorisme is al heel lang gaande!
   Zelfs secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg geeft toe dat voornamelijk de moslims; het slachtoffers van de terreuracties zijn. Dagelijks ontploffen er bommen in islamitische landen.

   (in antwoord op Legija)
   • Legija

    Altijd weer in de slachtofferrol kruipen, en de bommen in islamitische steden worden geplaatst door aanhangers van het islamitische geloof zelf!

    (in antwoord op Romeo Faruk Ali)
 4. Romeo Faruk Ali

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?s=m118&ss=P2575&l=NL

  ‘IS’ heeft niks met ISlam te maken! Ook moslims worden vermoord door hun! iK LAS OP
  INTERNET DAT ‘IS’ uit gemiddeld 8000 man bestaat waarvan 2000 moslim extremisten die geindoctrineerd zijn. Basis; 6000 man zijn israelische en westerse commando’s waarvan voornamelijk Britse en canadese. Via google las ik dat. Nog een maand terug werden er in Turkije rond 100 mensen vermoord door een IS bomaanslag! Helaas hebben ze het niet echt daarover in de media. Sterker nog; ook daarvan krijgt de Turkse president de schuld van. kan je het je voorstellen?!! Dit is nou niets anders dan hypocriet zijn en METEN MET DUBBELE MATEN!

  Vreemd toeval of juist niet?!! Kunnen wij uitsluiten of dit (n)iets met de momenteel gaande georganiseerde ‘The 2015 G-20 Antalya/ Turkije’ te maken heeft ?? Wat gebeurt er nou met meer dan 2 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije??? Moet Turkije nou andermans ellende in zijn eentje oplossen? ‘Turkije biedt gastvrijheid aan maar liefst 2 tot 2,5 miljoen Syrische vluchtelingen’. Zal EU haar grenzen sluiten en genoegen nemen met alleen maar de samenwerking te versterken met Turkije m.b.t de Vluchtelingencrisis, vraag ik mij af. . Hoe denken jullie hierover? verder………………………………………………………………. STOP TERRORISME!! STOP PKK! STOP iSiS! Daesh. Stop alle vormen en soorten van terrorisme zonder te meten met dubbele maten! Dit is nou ook PRECIES waar President Erdogan al jaren over heeft! Afgelopen maanden heeft Erdogan al vaker (terecht) hierover gehad. En ja hoor; nu gebeurt het helaas ook in Frankrijk. Afgelopen maanden zijn er meer dan 100 Turkse agenten en militairen vermoord door de terreurgroep PKK. ALLEMAAL ERG NATUURLIJK!!! Sterkte aan alle slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Parijs. Mee eens!! Juist! We zijn allemaal mensen! Wat maakt het uit wie er is omgekomen? Het blijft onacceptabel! Of het nou in Parijs gebeurt of in Palestina, in Nederland of in Afrika: zoiets kan en mag NOOIT goedgekeurd worden! Wat een belachelijke mentaliteit hebben sommigen!…………………

  *** TROUWENS; pkk en isis zijn beide terreurbewegingen. En het is inmiddels

  algemeen bekend door welke westerse landen het gefinancierd worden. En dan schaamteloos de wereld voor de gek houden dat Erdogans Turkije hun steunt.

  — check het even en geef je mening in hoeverre het wel of niet kan kloppen – GOOGLE ZIT VOL MET iNFO hierover.

  check even

  Kunnen jullie je mening geven over het volgende; Eerst Al qaida en nu ISIS… zie google voor meer info hierover. Weet je wat ; ik ga jou matsen door nu even snel via google aantal website linkjes plakken hier; VOLOPSCHOKKENDE – HARDE BEWIJZEN; check maar beneden; http://www.wanttoknow.nl ENhttp://www.wijwordenwakker.org zogenaamd krijgt Turkse president Erdogan alle steun vanuit zijn bondgenoten in de EU en de NAVO… nou mooi niet, PKK en andere terreurgroepen krijgen juist alle steun om voor chaos te zorgen in het MIDDEN OOSTEN, en al te graag willen ze TURKIJE ERBIJ betrekken. Aangezien Erdogan er niet in trapt moet Erdogan weg.

  • Jaap Aap

   Niet zo opgewonden. Haal even diep adem en maak een pas op de plaats en schrijf dan rustig nog eens een begrijpelijk betoog.

   Na enige pogingen meen ik te begrijpen wat je zeggen wilt. En ik moet je teleurstellen als je dacht op iets nieuws gestuit te zijn op het internet. Het meeste van wat je schrijft is al lang bekend, tenminste bij hen die niet op Wilders vertrouwen voor hun beeldvorming.

   Ben het niet met je eens dat Erdogan het grootste probleem is in de regio. Die ‘eer’ komt voor mij Saudi Arabië toe. Probleem is dat het aan de kant van het westen staat voor wat betreft olieproductie en export en een heel grote klant is van de westerse wapenindustrie. Maar het is helaas ook een grote exporteur van extremisten, terroristen en financiële steun voor hen.

   (in antwoord op Romeo Faruk Ali)
   • Romeo Faruk Ali

    Jaap Aap voeg me toe op facebook als je wilt tenminste. jouw reacties lijken mij erg interessant. Je bent een wijs mens.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 5. Ko Herent

  Er zit maar een ding op….het hele zootje benders platbombarderen…

 6. pfffffffff

  moslims het land uit grenzen dicht
  en laat ze het maar uitzoeken
  ze hebben niks bereikt en zullen het ook nooit doen
  alleen met geweld en verwoesting komen ze in het nieuws
  maar grote denkers en uitvinders zijn in de
  islam niet bekend is gewoon een achterlijk zootje

 7. pfffffffff

  en die romeu faruk ali moet zich ma laten kijken mongool
  dat IS bestaat uit israelische westerse commando
  jij denkt zeker ook dat die aanslagen in parijs ook gepleegt
  zijn door die zelfde comando groep
  weer een moslim met hersens
  allah is groot

  • Romeo Faruk Ali

   Je hebt gelijk!!! OOk de aanslagen in Parijs zijn uiteraard niet door 100% echte moslims gepleegd!!!!!!!!!!! check google hierover!! Je moet naar de personen zelf kijken maar de brein achter hun! Zo ook met 11 september!! Er is geen 1 reden voor moslims om zo iets achterlijks te doen. Al zeker niet als het in het nadeel van de Islam en de moslims is. Spreekt dat niet zich dan, voor u? !!!!!!!

   (in antwoord op pfffffffff)
 8. jandan

  isis staat voor lafaards en hufters.
  door ze terroristen te noemen geef je ze te veel eer.
  als ik de kans krijg pis ik op hun miezerige graven.

Reacties niet toegestaan