Franciscus: “Kerstmis is een aanfluiting, dit jaar

"Het is bijna Kerstmis. Er zullen lichtjes zijn en feestjes. Prachtig versierde bomen en Kerststallen - en de wereld blijft in oorlog. Het is een schijnvertoning. De wereld begrijpt niets van de weg naar vrede. De hele wereld voert oorlog." Paus Franciscus zei gisteren in een preek dat hij heel gemengde gevoelens heeft bij het naderende kerstfeest. "Er kan een oorlog nodig zijn, kun je zeggen. Maar als er overal oorlog is, een beetje hier, een beetje daar, dan is dat niet te rechtvaardigen. Dan huilt God, dan huilt Jezus." De paus had bijzondere aandacht voor wapenhandelaren, de ophitsers, kampioenen van alle oorlogen.

Bron(nen):   Independent      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  euh, als god zijnde kan je dat toch makkelijk fixen?
  Huilen als omnipotent wezen dat miljoenen mensen laat creperen door honger, kanker , …
  ? Ridicuul idee

  • wim

   Jij snapt er ook al geen flikker van. Als er al een God bestaat zit die in je en het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Aan een wereld van vrede en vriendschap en innerlijke verdieping of aan RTL4, the voice of Holland en de fantastische ideeen van de PVV.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    ik zie het verband tussen god en de pvv niet maar als jij het zegt : ALL HAIL WILDERS !!!

    (in antwoord op wim)
    • Jaap Aap

     Mee eens. Ik zie dat verband ook niet. Heb ook de reeds verwijderde reactie niet gezien.

     Maar wel zie ik het verband tussen Wilders en het artikel. De paus noemt uiteindelijk de “schuldigen” aan de situatie in de wereld vandaag en daaronder dus ook “ophitsers”.

     Nu mag je het van mij met Wilders eens zijn (zolang je slechts deel uit maakt van minderheid van zo’n 10% en krimpend :-)), maar je kunt niet ontkennen dat Wilders een opportunistische volksmenner is, ofwel een ophitser.

     (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “een opportunistische volksmenner is,”
      Is dat niet de definitie van een politicus tout court?

      (in antwoord op Jaap Aap)
  • Thomas Kop

   Dan zou het hele idee van ons bestaan nutteloos zijn. Zonder oprecht lijden bestaat ook geen oprecht geluk. Wij hebben het verkloot, niet God.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    “Waarom schoot Jezus niet vanaf het kruis met laserogen alle Romeinen omver?”
    Dat staat in een van mijn andere sprookjes (science) FICTION verhaaltjes. Beide ontsproten uit het brein van één of meerdere schrijvers.

    (in antwoord op Thomas Kop)
 2. AT

  De keiharde realiteit is dat sinds mensenheugenis oorlog vaak de weg naar vrede is. Vrede ontstaat niet vanzelf, het komt voort uit het bewustzijn hoe goed die vrede is ten opzichte van conflict.

 3. Burgermans

  Waar Mohammed oorlog voerde, predikte Jezus vrede.

 4. disqus_RinSh7fPr4

  Zo aan de foto te zien is ook deze paus een pedofiel.

Reacties niet toegestaan