Duitsland: 17 miljard voor vluchtelingencrisis

De Duitse deelstaten zijn van plan om in 2016 gezamenlijk zo'n 17 miljard euro neer te leggen om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. Dat bericht het dagblad Die Welt dinsdag op basis van een rondvraag onder ministeries van Financiën van de deelstaten.

Zo verwacht Noordrijn-Westfalen komend jaar vier miljard euro kwijt te zijn aan vluchtelingen en rekent Beieren op 3,31 miljard euro. Alleen Bremen heeft geen informatie aan Die Welt verstrekt. Zonder die deelstaat komt het geplande bedrag voor de crisis op 16,54 miljard euro.

Volgens de krant pakken de werkelijke kosten in 2016 nog hoger uit. Het dagblad wijst er op dat de deelstaten hun begrotingen hebben gebaseerd op de verwachte vluchtelingeninstroom dit jaar. Er zouden 800.000 vluchtelingen naar Duitsland komen, maar dat waren er eind november al 965.000. Duitsland is de favoriete bestemming voor veel van de asielzoekers.

Dit jaar kost de immense toestroom van vluchtelingen Duitsland naar schatting zo'n 15 miljard euro, zo werd in oktober bekend. Een deel daarvan komt voor rekening van de deelstaten.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Kleine investering voor het binnenhalen van al dat talent en die hoogopgeleide welgestelden.
  Wat vreemd dat je over dat laatste nog zo weinig hoort!

  • Legija

   Is allemaal gespuis……en er zijn toch goedkopere oplossingen, die direct ook afschrikkend werken…….

   (in antwoord op Ko Herent)
 2. Blargh

  “ANTWERPEN – Maar liefst 40 procent van alle mensen die vast zitten in de gevangenis van Antwerpen is illegaal in het land. Het gaat dus om mensen zonder geldige verblijfspapieren die omwille van een misdrijf in de Begijnenstraat zitten.”
  GVA

  • Calhoun84

   Nuanceren de gevangenisvakbonden deze cijfers toevallig nog?

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    ja hoor, ze zitten in voorarrest dus officieel ‘niet schuldig’ . Ze waren toevallig in de buurt of zo /end sarcasm

    (in antwoord op Calhoun84)

Reacties niet toegestaan