Waarom het veelzeggend is als de ober je achter in het restaurant plaatst

Schandalig maar waar: mooie mensen krijgen veel vaker een tafeltje aan het raam aangeboden, dan lelijke. Wie er niet goed uitziet, wordt verbannen naar een tafel achterin het restaurant. Dat blijkt uit een Britse documentaire. De programmamakers vroegen fotomodellen om naar hippe Londense restaurants te gaan. Ze werden direct naar de meest zichtbare tafels aan het raam geleid. Maar alles werd anders toen co-host Adam Pearson om een tafel vroeg. Hij leidt aan de aandoening neurofibromatose, waardoor zijn gezicht vol zit met tumoren. Hij kreeg alleen een tafel achter in het restaurant toegewezen of de ober zei hem dat het restaurant vol was. Restauranteigenaar Simon Rimmer vertelt onbeschaamd: "Het draait allemaal om geld. Mooie mensen trekken meer klanten dus zet je ze op een plek waar ze worden gezien. Elk restaurant heeft een 'golden table' waar de mooiste mensen komen te zitten." Ook chef Neil Gill draait er niet om heen: "Iedereen wil zich associëren met coole, knappe mensen. Je wilt het gevoel hebben dat je in een restaurant zit waar andere toffe mensen komen."

Bron(nen):   Metro UK