‘Asielzoekers bij de hand nemen en op positie westerse vrouwen wijzen’, zegt asielzoeker

De relschoppers die op oudejaarsnacht in Keulen, Hamburg en in Bielefeld seksueel geweld gebruikten tegen honderden westerse vrouwen, zijn vermoedelijk via sociale media opgeroepen en komen niet alleen uit Duitsland maar ook uit Nederland, België en Frankrijk, zegt de Duitse minister van Justitie Heiko Maas. ‘Als zo’n horde samenkomt om misdaden te begaan, dan lijkt het erop dat dit afgesproken werk is’. Inmiddels is in Keulen het aantal aangiftes gestegen tot ruim 500.

Volgens de Somalische asielzoeker en schrijver Yusuf Abdi Mohamed (40), die pasgeleden het boek Asielzoeker in Nederland uitbracht, is het belangrijk dat asielzoekers een spoedcursus krijgen over de rechten, de rol en de positie van westerse vrouwen zodat dit soort geweld kan worden voorkomen. ‘Dat asielzoekers in Keulen mogelijk betrokken zijn bij aanranding of misschien zelfs verkrachting, is een diepe, diepe schande. Dat ze zo de gastvrijheid schenden van het opvangland dat hen redt’.

Volgens Yusuf Mohamed mag de cultuurkloof waarin mannen uit islamitische landen mee te maken krijgen, nooit een excuus of alibi zijn. Wanneer hij alleenstaande minderjarige asielzoekers als vrijwilliger begeleidt, vertelt hij als eerste dat zij dankbaarheid moeten tonen aan het gastland. ‘Dat vind ik vreselijk belangrijk. Vergeet niet: veel asielzoekers komen uit een dictatuur waar regels met harde hand worden gehandhaafd. Hier gaat het er allemaal wat vriendelijker aan toe, wat losser, en leren mensen soms pas de wetten tijdens hun officiële inburgering. Járen nadat ze zijn aangekomen’. Het liefste ziet hij dat vluchtelingen bij hun aanmelding bij de douane of politie direct een samenvatting van de lokale regels krijgen. Met daarbij informatie over de gevolgen van het overtreden van de regels.

Zelf heeft Yusuf Mohamed, die in Somalië wiskundeleraar was, ook behoorlijk moeten wennen nadat hij zeven jaar geleden in Nederland aankwam. ‘In mijn land kijken vrouwen onbekende mannen nooit direct aan. En als ze het wel doen, betekent dat dat ze hen willen versieren. Dat een vrouw hier een man zonder bijbedoeling een knipoog kan geven, vond ik eerst ook vreemd’.

Er zijn nog tal van andere dingen die behoorlijk anders zijn, zoals het verdelen van huishoudelijk werk. ‘Dat vinden Somalische mannen heel raar. Die hebben nooit leren koken, omdat vrouwen dat altijd doen’. Om nog maar niet te spreken van fysiek geweld. ‘Niet alle Somalische mannen slaan, maar geweld wordt wel nog steeds gezien als dé manier om je zin te krijgen’.

Bron(nen):   AD      

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Zuid-Afrika hebben we een paar eeuwen bij de hand genomen. Sinds de blanken uit de macht gezet zijn is het hele land druk bezig om weer terug te glijden naar een bende wilden. Hetzelfde zie in de meeste voormalige koloniën.
  Sommige bevolkingsgroepen zijn niet geschikt voor beschaving. Opdringen heeft geen zin. We kunnen alleen proberen onszelf te beschermen.

  • Blargh

   “We kunnen alleen proberen onszelf te beschermen.”
   Door de poorten wagenwijd open te zetten voor de barbaren

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Heinz

  Om nou te zeggen dat er niet is gewaarschuwd?

 3. Ko Herent

  Wir schaffen es nicht.

 4. Ko Herent

  Bij de hand nemen? Sodemieter op, een sterke nekklem bedoel je!

 5. disqus_RinSh7fPr4

  Het is al heel wat dat erkend wordt dat er een probleem is, het is trouwens wel erg rustig van het 3huis front, die zit ergens in een schuilkelder uit te huilen waarschijnlijk.

 6. Jos

  Lees even verder dan de titel… Ben eigenlijk wel blij met de common sense van deze man. Druppel/gloeiende plaat maar op dit moment, in de bende waar we mee zitten, in ieder geval een geval van constructief meedenken.

 7. Point

  Ach ja die Yusef, Somalische wiskundeleraar en nu ook nog een boek geschreven. Zie je wel dat het goed gaat met al die vluchtelingen. Hoeveel Somalische vrienden van hem zitten ook al weer in de bijstand?

  Meer, meer, meer vluchtelingen. Het verrijkt ons land!

 8. Legija

  Nog meer cursussen…..blijf gewoon met je poten van onze vrouwen af, en anders gaan ze eraf! Volgens deze Yusef….kan dit nog jaren duren, voordat zij het hebben begrepen, hoe het hier ‘reilt en zeilt’…..bepaald hij dat wij daar op moeten wachten…beetje omgekeerde wereld, wij ons aan passen aan hun ‘uitspattingen’., tot zij het begrepen hebben…….ff niet joh!

 9. Motto

  Natuurlijk, een cursus is de oplossing. Op kosten van Henk & Ingrid uiteraard. Lazer toch op met dat gepamper, die lui horen hier niet met hun middeleeuwse opvattingen.

 10. Claire van den Berg

  Toch knap hoe niemand van jullie het onderscheid lijkt te kunnen maken tussen een relatief kleine groep die zich schandelijk misdragen heeft in Keulen en de overgrote meerderheid die huis & haard heeft moeten verlaten omdat er al jaren een smerige oorlog in hun land wordt uitgevochten. Proxy-oorlogen waar wij het Westen, met de VS voorop, veel aandeel in hebben. Toen het in NL oorlog was ten tijden van WO2 waren wij ook maar wat blij als landen zoals Canada ons opvingen. Ik vind het echt stuitend hoe racisme en chronisch wantrouwen de boventoon voert en elke vluchteling weg gezet wordt als een parasiterende verkrachter.

  • Pretletter

   Het verwonderd mij juist dat mensen niet verder denken kan.
   In Alkmaar zijn 12 vrouwen aangerand door dronken Nederlandse mannen op het oktoberfeest, geen woord word hier over gerept of het de normaalste zaak van de wereld is.
   Maar o wee als het een allochtoon betreft.

   (in antwoord op Claire van den Berg)
   • Claire van den Berg

    Precies, ook “onze” mannen kunnen viezeriken zijn!

    (in antwoord op Pretletter)
    • Blargh

     dat maakt het goed?

     (in antwoord op Claire van den Berg)
     • Claire van den Berg

      Nee dat zeg ik niet. Maar jullie staren je compleet blind op deze excessen, terwijl Hollandse kaaskoppen net zo goed vrouwen kunnen aanranden. Dat obsessieve wantrouwen naar je allochtone medemens begrijp ik werkelijk waar niet. En zodra er zich weer een incident zoals in Keulen voordoet, dan duiken jullie er met z’n allen bovenop. Alles om maar aan te tonen dat niet-Westerse migranten niet deugen. In the end zijn ze net zo goed mens als jij en ik, met dezelfde universele basisbehoeften. Dat onze wieg in NL stond en niet in Syrië is slechts mazzel, geen grondrecht wat jou of mij in morele zin “beter” maakt dan een Syrische vluchteling.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “excessen” noem jij dat ?
      Ik zag dat je naar de UNIF bent geweest dus dat zou toch een beetje gezond verstand mogen impliceren :

      Feit 1 – ‘Hollandse kaaskoppen, ja MANNEN randen vrouwen, plegen misdrijven en worden gestraft.

      2 – Een groot aantal (ondertussen al meer dan ZESHONDERD AANGIFTES !!) (a)zielige zoekers, gevlucht voor het zogenaamde geweld, overvallen, randen aan en verkrachten hier vrouwen in groep aan in GECOORDINEERDE ACTIES

      U ziet vast wel het verschil. Ik veronderstel dat u ook regelmatig uw gastheer bespringt?

      (in antwoord op Claire van den Berg)
     • Blargh

      Je mist één belangrijke factor : Islam en de positie van de vrouw in een op zulke achterlijke religie gebaseerd cultuur

      (in antwoord op Claire van den Berg)
     • Blargh

      Hier Claire, doe even je ogen dicht een beeld je dan in wat deze vrouwen ondergingen. En DIE mentaliteit wil jij hier ‘integreren’?
      Ik hou zelf wel eens van een goeie gang bang maar dan wel met gezonde vrouwen én vooral, met hun toestemming.

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-3404894/The-saddest-thing-remember-little-girl-12-years-old-raped-without-mercy-Dressed-traditional-wedding-gowns-Yazidi-sex-slaves-relive-torture-ISIS.html

      (in antwoord op Claire van den Berg)
    • Blargh

     Al veel ontvangen in Club 80?

     (in antwoord op Claire van den Berg)
  • Blargh

   Als u op bezoek komt randt u ook uw gastheer(‘s vrouw, man of kinderen) aan?

   (in antwoord op Claire van den Berg)

Reacties niet toegestaan