Arabische achternaam? Op de luchthaven van Genève kun je zomaar worden ontslagen

Zonder enige verklaring is 30 man bagagepersoneel van het vliegveld in Genève ontslagen. Van hen hebben er 28 een Arabische achternaam. De groep - allemaal mannen - is merendeels moslim. De mannen hebben geen idee waarom hen dit overkomt. De luchthaven wil vooralsnog geen officiële verklaring geven. Dat de feiten bekend zijn geworden, komt omdat de eerste die ontslagen werd, een Fransman met de achternaam Boubaker, naar de Zwitserse pers stapte. Boubaker wil een verklaring voor zijn ontslag en hij wil de luchthaven aanklagen. In december moest hij plots zijn pasje inleveren en vertrekken. Reden: 'Orders van boven'. Ook al heeft Boubaker geen strafblad, veel kans om te winnen heeft hij niet. Dit omdat na de aanslagen in Parijs, de Zwitserse luchthaven het (geheime) veiligheidsbeleid heeft aangepast vanwege de verhoogde terreurdreiging. De CIA zou aanwijzingen hebben gehad voor aanslagen in Genève. Bovendien moeten medewerkers van het vliegveld een document ondertekenen waarin ze aangeven begrepen te hebben dat ze ieder moment kunnen worden ontslagen wegens veiligheidsredenen. Door de verscherping van het veiligheidsbeleid zijn er nu veel vaker veiligheidscontroles waarbij het personeel wordt doorgelicht.      

Bron(nen):   de Volkskrant  Neu Zürcher Zeitung    

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “is merendeels moslim. De mannen hebben geen idee waarom hen dit overkomt.”
  Hoezo? Het staat er toch? Mogen nazi’s dan wél werken op de luchthaven?

 2. Burgermans

  Bind je het gek na al die moslimterreur? Better safe than sorry!

 3. Jaap Aap

  De luchthaven maakt zich schuldig aan schandalige generalisatie en juist dit soort gedrag leidt tot meer nieuwe recruits voor de extremisten.

  Toen Hutus Tutsi afmaakten en gevangen zette sprak de hele wereld er schande van. Net als de nazis en Stalin joden vervolgden en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Echter een ding hebben al deze extremisten gemeen. Selectie veelal op basis van naam.

  Leren we dan echt niets van de geschiedenis?

  • Blargh

   “Bovendien moeten medewerkers van het vliegveld een document ondertekenen waarin ze aangeven begrepen te hebben dat ze ieder moment kunnen worden ontslagen wegens veiligheidsredenen.”

   Leer jij nu nooit eens te lezen? Er zijn ook niet-moslims/ zonder Arabische naam ontslagen. Dus wie generaliseert er hier en waar worden er mensen afgemaakt?
   Oh juist, dat laatste doen moslims , vergeten?

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Er mankeert niet veel aan mijn leesvaardigheid.

    28 van 30!!! Ik weet niet wat de reden is voor ontslag van die andere 2 maar wil jij dat toeval noemen? En waarom geen verklaring?

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     Je gaat er nu al van uit dat het artikel met de waarheid strookt.
     De enige bron is één persoon die naar de pers stapte.

     (in antwoord op Jaap Aap)
    • Robert2

     Op basis van het artikel kun je geen conclusie trekken want:
     1) Wanneer 95% van de bagagehandelaren een Arabische naam heeft, dan was deze ontslagronde een representatieve weergave van het personeelsbestand. Echter, er wordt niets over de personeelssamenstelling geschreven (op Schiphol werken veel “arabisch uitziende” mensen als laagbetaalde bagagehandelaar, schoonmaker etc).
     2) “meerendeel was moslim”: welke werkgever registreerd religieuze achtergrond? Heb ik nog nooit gehoord…

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Blargh

      “welke werkgever registreerT religieuze achtergrond?” 😉
      Dat is de joker die wordt getrokken : rasisme

      (in antwoord op Robert2)
  • Blargh

   “tot meer nieuwe recruits voor de extremisten.”
   Wat is het toch allemaal onze schuld (/left mode off)

   (in antwoord op Jaap Aap)
  • Blargh

   Leren mensen nu echt niets van hun fouten ?
   http://www.liveleak.com/view?i=246_1453446881

   (in antwoord op Jaap Aap)
  • Burgermans

   Als we iets van de moderne geschiedenis hebben kunnen leren dan is het wel dat het grootste deel van de Moslims Jihad en terreur steunt.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Blargh

    Inderdaad, allemaal hebben ze wel een neefje dat zich regelmatig verplaatst naar ginder en zo de ‘lont kort’ houdt zullen we maar zeggen.
    2 ja zelfs 3 generaties tijd gehad om aan te passen en nu is ons geduld op en worden stilletjesaan de grove borstels bovengehaald.

    (in antwoord op Burgermans)
 4. Heinz

  Hoe is het mogelijk heh?

Reacties niet toegestaan