20.000 steunbetuigingen voor kinderombudsman

Meer dan 20.000 steunbetuigingen zijn maandag al binnen voor gedwongen vertrekkend kinderombudsman Marc Dullaert. Hij kreeg donderdag te horen dat de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen hem niet voor zal dragen voor een herbenoeming.

,,Hartelijk dank voor alle steun. Ik ben er beduusd van'', laat Dullaert via Twitter weten. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af. Woensdag wordt in de Tweede Kamer over de kwestie gesproken, voor die tijd komt Dullaert niet met een inhoudelijke reactie.

Direct nadat bekend werd dat er geen plek meer was voor Dullaert omdat Van Zutphen zijn eigen team wil samenstellen, stroomden steunbetuigingen binnen voor de kinderombudsman. ,,Wij vinden dat Marc Dullaert de rechten van onze kinderen goed bewaakt en moet blijven als kinderombudsman'', luidt de tekst van de petitie.

Veranderingen in de organisatie

Van Zutphen is sinds april vorig jaar de Nationale ombudsman. Sinds zijn komst heeft hij bekeken wat organisatorisch nodig is om zijn ambities voor het ambt te realiseren. Dat vraagt volgens hem veranderingen in de organisatie.

De steunactie is donderdag gestart op de site Petities24.com. Marc Dullaert is ook voorzitter van de Europese kinderombudsmannen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Bart

    Het spijt me, maar ik vind kinderombudsman maar een belachelijke functie.

Reacties niet toegestaan