Duitsland: Voormalige immigranten voelen vijandigheid en onbehagen door toestroom vluchtelingen

Gürol Salk, een arts van Turkse afkomst die al jaren in Duitsland woont omdat hij destijds de 'uitdijende islamisering' niet kon verdragen, stemt bij de volgende verkiezingen op de conservatieve anti-migrantenpartij AfD (Alternative für Deutschland). Salk gelooft niet in de integratie van 'onopgeleide vluchtelingen' en roept op tot het sluiten van de grenzen met 'hekken, muren of militairen'. De arts voelt zich overrompeld en is bang voor het gevaar van terreur van moslimextremisten. Zelf migrant zijn en vijandigheid voelen jegens vluchtelingen; je verwacht het niet. Maar uit een enquête van de Duitse krant Welt am Sonntag bleek dat 40% van de (van oorsprong) immigranten vindt dat Duitsland minder vluchtelingen op moet nemen. 24% vindt zelfs dat het land helemaal geen asielzoekers meer moet toelaten. De Frankfurter Allgemeine zocht uit hoe het er in Hamburg voor staat. Volgens de krant is de vijandigheid onder voormalig migranten er even wijdverspreid als onder de rest van de Duitse bevolking en zijn rechts-populistische standpunten de migranten niet vreemd. Velen vinden Duitse steden al overbevolkt en willen strenge grenscontroles. Daar moet geselecteerd worden op opleidingsniveau. 'Vakmannen' en 'mensen die hier passen' mogen erin, 'analfabeten' niet. In Hamburgse migrantenbuurten voelt men vooral een 'onbehagen' sinds de grote toestroom van asielzoekers. Net als Salk is een van oorsprong Turkse man, die anoniem wil blijven, van mening dat vluchtelingen vooral op de hoge sociale uitkeringen afkomen. De man mag inmiddels stemmen. Maar Merkel krijg zijn stem niet. 'Het is haar schuld dat we ons niet meer veilig voelen'. Meer bij Het Laatste Nieuws.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  die mensen weten als geen ander hoe moslims zich gedragen tov andere gematigden of seculiere

 2. al

  als we het australische model zouden hanteren met een maximum aantal dan zou het beeld van immigranten drastisch veranderen. mensen die willen integreren ipv domineren. de echte vluchteling heeft niemand, mits in aantallen acceptabel, problemen mee.

  de realiteit heeft ons geleerd dat er penguins en haatbaarden rondlopen, die niets met ons te maken willen hebben, ons als minderwaardig zien en niet onderdeel willen uitmaken van ONZE cultuur.

  er zijn ook zat goede allochtonen, waar ik geen enkel probleem mee heb, maar die zijn geintegreerd en proberen wat van hun leven te maken ipv een toch wel grote groep die alleen hun handje ophouden en geld kosten

 3. Dead Silence

  Onze nationale en Europese volksvertegenwoordigers horen in het gevang. Zeker gevaarlijkmenschen als Verhofstadt, Knorretje van Baalen en luioog Martin Schulz.

 4. Burgermans

  Hoeveel berovingen, verkrachtingen en verdrinkingen heeft Mutti Merkel inmiddels op haar conto staan door haar domme uitspraken?

 5. Bart

  De schrijfster van dit artikel maakt een denkfout. Als je van mening bent dat er niet meer migranten bij moeten betekend dit niet per definitie dat je ook vijandig tegenover hen staat.

Reacties niet toegestaan