Jongetje (10) ingezet bij sm-spel van zijn moeder

Samenleving
zaterdag, 05 maart 2016 om 15:29
welingelichtekringen header 1
De feiten dateren van 2014. Een moeder uit Spijkenisse liet haar twee kinderen, een jongen van 10 en een meisje van 13, herhaaldelijk toekijken naar de sm-praktijken waar ze haar vriend aan onderwierp. De kinderen zagen hoe zij hun stiefvader naar het plafond takelde, een metalen bal in zijn mond stopte en met een zweep op zijn geslachtsdelen sloeg. Daarna nam ze hem als een hond aan een leiband mee naar een voederbak waaruit hij soep moest drinken. De jongen moest zijn naakte stiefvader ook slaan met een zweep.
Tot de verbijstering van velen liet de rechter het stel vrijuit gaan. Kinderen zouden niet met dit soort zaken geconfronteerd mogen worden, maar er kon niet worden bewezen dat de kinderen moesten toekijken omdat de moeder en haar vriend daar extra opgewonden van raakten. Ook kon niet worden aangetoond dat ze de kinderen blootstelden aan sm-praktijken om hen te hersenspoelen en hen te leren dat sm normaal is. Alleen als aan die twee voorwaarden was voldaan, zouden de twee bestraft worden. Het OM ging tegen deze uitspraak in beroep.
De kinderen wilden na de rechtszaak hun moeder niet meer zien en wonen sindsdien bij hun vader.
Het hoger beroep diende vrijdag voor het Gerechtshof Den Haag. Tegen de moeder en haar vriend wordt een werkstraf van 60 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De advocaten van het stel vragen om vrijspraak, omdat met de kinderen geen enkele seksuele handelingen zijn verricht. De uitspraak volgt op 18 maart.
Bron(nen): AD