Zo makkelijk is het om als babe geld te verdienen met social media

Het was een 'verbijsterende ervaring' voor Krishnabh Medhi. De nerd met zware bril, donker haar en een IT-diploma was in februari twee weken lang de knappe, blonde Amanda die hield van Starbucks en avontuur.

Avontuur Hij schreef op de bekende vraag-en-antwoordwebsite Quora dat hij online zocht naar een goede reeks foto's die hij kon gebruiken voor de Facebookpagina van Amanda. Bij interesses vulde hij 'Starbucks' en 'avontuur' in. "Ik stak er zo weinig mogelijk moeite in," legt hij uit.

Medhi, die weinig verwachtingen had van zijn experiment, stuurde 20 vreemden een vriendschapsverzoek. En toen ging het los. Binnen 24 uur werd 'Amanda' overspoeld met honderden vriendschapsverzoeken, een aantal dat opliep tot zo'n 250 per dag uit de hele wereld.

Complimentjes  Al snel kreeg Medhi persoonlijke berichten toegestuurd via Facebook. "Mensen stuurden me complimentjes over alles. Het was een superbizarre ervaring." Amanda hoefde helemaal geen energie in de gesprekken te stoppen om de conversaties gaande te houden, iets wat Medhi zelf nog nooit eerder ervaren had. "Toen ze me bijvoorbeeld vroegen naar mijn lievelingsmuziek hoefde ik niet te vragen 'en voor jou?'. Ik kon gewoon zeggen 'gewoon wat er op de radio is' en ze wrongen zich in alle bochten om de conversatie gaande te houden."

Hopeloze mannen Na twee weken haalde Medhi het profiel van Amanda echter weer offline. "Ik kon niet geloven wat er gebeurde. De eindeloze toevloed van hopeloze mannen die geen idee hadden over hoe de maatschappij in elkaar zit, gaf me een beeld van de mens dat tegelijkertijd huiveringwekkend en entertainend was," concludeert Medhi.

"Aan de positieve kant heb ik ook geleerd dat als ik ooit financiële problemen heb, ik klaar ben om mijn moreel besef aan de kant te schuiven om te kunnen overleven. Daar hoef ik niet veel moeite voor te doen, aangezien ik alleen maar een internetverbinding nodig heb."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws