IS-video: Trek jullie terug en leef in vrede

Islamitische Staat heeft vrijdag een nieuwe video verspreid waarin de terreurgroep nogmaals de verantwoordelijkheid opeist voor de aanslagen van dinsdag in Brussel. In het zeven minuten durende filmpje doen twee Belgische IS-strijders een oproep aan de kijkers om van hun politieke leiders te eisen dat ze hun vliegtuigen en militairen terugtrekken uit het Midden-Oosten, schrijven Belgische media. ,,Trek jullie terug en jullie zullen leven in vrede.''

De twee worden in de video aangeduid als Abu Abdallah al-Baljiki en Abu Mujahid al-Baljiki. De eerste heet volgens Le Soir en Het Laatste Nieuws eigenlijk Lotfi Aoumeur, een 25-jarige man uit Verviers die in januari 2015 naar Syrië vertrok. Vorig jaar dreigde hij België in een IS-video ook al met een aanslag.

De tweede spreker is volgens Het Laatste Nieuws Hicham Chaib, voormalig lijfwacht en rechterhand van Fouad Belkacem, de leider Sharia4Belgium.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Zo is het ook. Nederland bemoei je niet met die troep. Zorg voor je volk, geen ontwikkelingshulp, geen oorlog en besteedt geld en energie zoals het hoort. Niet meer het brave lulletje met flaporen van de klas.

  • Diederdick

   Ze laten ons echt niet met rust hoor, dat hebben ze nog nooit gedaan en dat gaat dan ook niet gebeuren.

   (in antwoord op Ko Herent)
   • Ko Herent

    Het scheelt in ieder geval veel geld en energie, laten ze elkaar maar afslachten, dat hele continent was niks, is nul en wordt nooit wat.

    (in antwoord op Diederdick)
   • Captain Gorgeous

    Nog nooit gedaan? Ik kan mezelf niet herinneren dat moslimextremisme een probleem was voor we met onze bommen hun onze vrede kwamen leren.
    Sinds het westen daar is, is de situatie hier en daar alleen maar onstabiel geworden.
    Dus snel oprotten uit die troep voor het volk hier kiest voor een politiestaat.
    Waarschijnlijk is het daarvoor alleen te laat, de sheeple zijn nu al een stel overemotionele bange muisjes geworden.

    Peace

    (in antwoord op Diederdick)
 2. Motto

  Ook al zou België zich terugtrekken uit het Midden-Oosten dan nog zal de terreur niet stoppen door die religieuze gekken. Het enige waar die lui voor leven is geweld en het streven naar wereldheerschappij.

 3. Burgermans

  Wat een slecht geloof is de islam toch.

Reacties niet toegestaan