Britse moslim wenst christenen vrolijk Pasen en dan gebeurt er iets afschuwelijks

Kruidenier Asad Shah uit Glasgow stond bekend als een geëngageerde, lieve man. Zo wenste de toegewijde moslim op Facebook zijn christelijke kennissen een vrolijk Pasen toe. Het bericht was reden om hem te vermoorden.

Shah zei op sociale media: “Goede Vrijdag en een vrolijk Pasen toegewenst, met name aan mijn geliefde christelijke natie. Laten we de ware voetstappen van de geliefde Heilige Jezus Christus volgen. En het werkelijke succes in beide werelden ontvangen.” Een hartverwarmend en onschuldig bericht voor bijna iedereen, maar niet voor zijn moordenaar.

Enkele uren na de mooie boodschap werd de Pakistaanse Shah met dertig messteken om het leven gebracht. Een getuige had een verdachte man gezien die in de winkel kwam en Arabisch sprak. De politie heeft de man inmiddels gearresteerd. Het gaat om een 32-jarige radicale moslim.

Na de aanslag in Brussel had Shah op Facebook ook verklaard: “Wij zijn er niet om met andere mensen te vechten of bloedvergieten te veroorzaken.” Zijn vredelievende opvattingen vielen duidelijk niet in de smaak bij moslimfundamentalisten en kostten hem het leven. Na de moord kreeg zijn familie veel steun. Tijdens een wake verzamelden zich honderden mensen om Shah te gedenken als baken van tolerantie.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws