Je mag je baas een fucking hoer noemen

Een medewerker van groothandel Sligro is op staande voet ontslagen omdat hij zijn teamleidster een “fucking hoer” noemde.  De werknemer accepteerde dit niet en begon een rechtszaak tegen Sligro. De kantonrechter oordeelt nu dat het ontslag op staande voet nietig is en dat het loon moet worden doorbetaald. Een dergelijke belediging rechtvaardigt volgens de rechter geen ontslag op staande voet. De kantonrechter stelt voorop dat een werknemer een collega of leidinggevende niet voor “fucking hoer” hoort uit te maken. De rechter is het met Sligro eens dat dergelijk gedrag niet hoeft te worden getolereerd en dat een maatregel op zijn plaats is. De rechter vindt echter dat ontslag op staande voet wegens deze belediging een te zware straf is.  De rechter vindt dat van de teamleidster mag worden verwacht dat zij tegen een stootje is opgewassen. Sligro had moeten volstaan met een minder zware straf.  

Bron(nen):   Ams advocaten      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ESMyesPlease

  Auw, dat doet pijn. We zijn nog niet in de middeleeuwen beland.

 2. Bart Matthesius

  Vrijheid van meningsuiting toch?

 3. Apex

  Prima.
  Maar dan andersom ook.

 4. nielswagener

  Als je dan ook terugschelden kunt.. bah wat zal een fijne werksfeer worden!

 5. Niegol

  Wat een onzin!! En dan de mond vol hebben van normen en waarden.
  Tuig dat zo aan het schelden gaat dient direct de gevolgen te ondervinden, en daar hoort ZEKER ontslag op staande voet bij.
  Moet niet veel gekker worden hier zeg!

 6. nadine_v

  Geldige redenen voor ontslag op staande voet zijn in de wet vastgelegd. De wet geldt voor iedereen. Wil je daar wat aan veranderen? Dan heb je woensdag je kans gehad.
  Anders is het willekeur troef. De ene baas haalt haar/zijn schouders op als je ‘fucking whore/asshole’ zegt en loopt door. De ander staat op z’n achterste poten en ontslaat je op staande voet als je ‘lekker ding’ zegt.

 7. WimB

  Hoe werkt dit in de bordeelbranche?

 8. Cornelis Berend

  Als zzper werk ik gelukkig met freelancers en zelfstandigen, maar als er eentje mij ooit ‘fucking hoer’ noemt kan die gaan en betaal ik zijn rekening niet. Er zijn grenzen, neem mij niet kwalijk.

  Stel je voor dat ik dan door die freelancer voor de rechter gedaagd en stel dat ik dat verlies. Krijg je dan een boete als je de rechter dan voor ‘fucking hoer’ zou uitmaken? Zo’n man moet toch ook wel tegen een stootje kunnen.

 9. Edward_II

  Wat een misleidende kop! Zoals in het artikel beschreven wordt, heeft de rechter gesteld dat dergelijk gedrag zeker niet getolereerd hoeft te worden en dat het beslist bestraft dient te worden.

  De rechter heeft enkel bevonden dat ontslag op staande voet een te ver gaande maatregel was en daarmee onterecht. Ontslag op staande voet is enkel gerechtvaardigd als een werknemer opzettelijk of door grove nalatigheid materiele schade aanricht, anderen bedreigt of letsel toebrengt, of zichzelf of anderen in direct gevaar brengt.
  In andere gevallen, zoals deze, kan de werkgever gewoon met een ontslagprocedure de arbeidsovereenkomst op korte termijn ontbinden.

  • Leon Swinkels

   Mooi informatief bericht. Overigens ben ik zelf van mening dat, met tenminste een vorm van bewijs zoals een opname of getuige, dit grond van ontslag zou moeten zijn. Het is alleen op dit moment niet zo.

   Ik verwacht dat volgens de huidige wet, hierop een officiele waarschuwing dient te volgen, en als iemand het niet meer doet dit niet tot ontslag zou leiden.

   Nogmaals, zo is de wet niet, maar dergelijk onrespectvol gedrag kan nooit de basis zijn voor een goede werkrelatie.

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    Je ongeprovoceerd zo uitlaten naar je baas of collega’s kan worden aangevoerd als bewijs voor een verstoorde arbeidsrelatie, op grond waarvan de kantonrechter al snel ontslag zal goedkeuren. Bewijs door opname of getuigenis kan daarbij zeker helpen. (Een opname zonder toestemming is echter in strijd met de wet en zal daarom meestal niet als bewijs worden toegelaten.)

    Zonder te weten wat de chef van deze persoon mogelijk heeft gezegd of gedaan om de uitlating the provoceren kunnen we niet oordelen wie er initieel fout was, laat staan wie gestraft dient te worden en hoe zwaar.

    (in antwoord op Leon Swinkels)
 10. greetje wuyts

  Het verschil tussen “ik vind dat u zichzelf verkoopt” of “fucking hoer” is toch maar het woordgebruik? Het ene is beleefd het andere is onbeleefd. Maar de betekenis blijft hetzelfde.

Reacties niet toegestaan