"Controleer je een keer een patser, krijg je deze reactie. "

Samenleving
zaterdag, 11 juni 2016 om 11:09
welingelichtekringen header 1
‘Niks mis met etnisch profileren als het op feitelijkheden is gebaseerd.’ NRC wist door te dringen in het gesloten intranet waar politie-mensen met elkaar praten. Een bloemlezing over de opvattingen omgang met niet-witte hetero's:
„Iedereen binnen onze organisatie is vol lof als Roemenen, Polen en Bulgaren vaak zonder enige aanleiding gecontroleerd worden. Waar is de kritiek dan, vraag ik me af. Of komt er alleen kritiek als er sprake is van een kleurtje?”
„Begrijpen de mensen met een getinte/donkere kleur dan niet dat de misdaad vaak bij de allochtone Nederlanders te vinden is? Beetje (heel erg) struisvogelgedrag”
 
Casus: u krijgt een melding van een oude dame die het bureau binnensnelt met de mededeling dat ze zojuist beroofd is en dat de man in kwestie nog in de straat loopt. U snelt naar buiten en ziet daar inderdaad 2 mannen lopen. Eentje in een driedelig kostuum en eentje met een donkere huidskleur, verlopen uiterlijk en een verschoten jas. Welke heer grijpt u als eerste in de kraag?????? I rest my case...