‘Schutter Orlando was soldaat van kalifaat’

CAÏRO (ANP/DPA) - De schutter in Orlando was volgens het IS-radiostation al-Bayan een strijder van de terreurgroep Islamitische Staat. ,,Allah heeft Omar Mateen geholpen'' een aanval op kruisvaarders in een nachtclub uit te voeren, berichtte de zender.

Al-Bayan staat te boek als officiële spreekbuis van de jihadisten in het gebied dat zij in Syrië en Irak in handen hebben. De zender zei niet dat de leiding van IS de aanslag had gepland of daar opdracht toe had gegeven.

Zondag meldde het met IS verbonden persagentschap Amaq al dat de schutter in Orlando, die minstens vijftig bezoekers van een homobar doodschoot, een jihadist van IS was. Volgens de plaatselijke politie belde Mateen tijdens zijn daad met het alarmnummer 911 om te zeggen dat hij tot IS behoorde. Hij werd later door een arrestatieteam doodgeschoten.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  elke moslim is een “soldaat van het kalifaat”

  • Jerapah

   Zou het Blarghje? 🙂

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    In jouw droomwereld niet nee…maar jij bukt gelijk , waarschijnlijk nu al

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     In jouw waanwereld is iedere moslim inderdaad een ‘soldaat van het kalifaat’. Droom maar lekker verder, Blarghje. Mensen die met beide benen op de grond staan weten wel beter, die weten dat niet iedere moslim een terrorist is. 🙂

     (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      maar wel iedere terrorist moslim

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Kijk eens, Blarghje is toch nog in staat enige nuancering in zijn denken aan te brengen. Er is nog hoop.

      (in antwoord op Blargh)

Reacties niet toegestaan