Doodrijder kwam vrij tegen advies in: te gevaarlijk

Het begint met een machtsstrijd tussen reclassering en justitie en het eindigt met de dood van een jongetje van 4. Reclassering vond dat Rénob W.een man van 38 die vastzat wegens het vernielen en inrijden op een politieauto, bedreiging en rijden onder invloed te zeer in de ar was op te kunnen worden losgelaten op de mensheid.

De rechters besloten dat de man zijn rechtszaak  mocht afwachten in vrijheid. De reclassering vond dat te gevaarlijk, bevestigt een woordvoerder van Reclassering Nederland aan NRC, die de achtergrond van de tragische en onnodige dood van de kleuter uitzocht

NRC: "Nadat de man toch vrijkwam, drong de reclassering er al na enkele dagen opnieuw op aan hem in een kliniek op te nemen – hij was „niet sterk en stabiel genoeg” om buiten te zijn. De procedure daarvoor liep nog, toen de man het dodelijke ongeluk veroorzaakte." Er kwam een psycholoog bij de man kijken of het al beter ging, hij stal de auto van de psycholoog en maakte een fataal ongeluk.

Bij het ongeluk botste de man frontaal op een auto met het jongetje, zijn zusje en hun twee ouders. Het jongetje overleed ter plekke; de overige gezinsleden raakten gewond.

De ouders van Rémon W. zeggen er (volgens De Telegraaf) meermalen op aangedrongen te hebben dat hun zoon zou worden opgenomen. Moeder Monique van der Sandt waarschuwde zelfs zijn psychiater. „Ik heb gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als hij vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee.”

Ze was bang dat hij zijn auto als moordwapen zou gebruiken. „Hij heeft meerdere malen op mensen ingereden.” Ze is boos op justitie. „Dit had voorkomen kunnen worden.”