Beweging DENK wil eed voor journalisten

DEN HAAG (ANP) - Journalisten zouden een eed moeten afleggen waarin zij bijvoorbeeld beloven hun beroep te goeder trouw uit te oefenen. Dat wil de nieuwe politieke beweging DENK.

Volgens de politiek leider van DENK, het Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu, schort het aan vertrouwen in de media. Een eedaflegging ,,zou kunnen helpen om de schijn van wantrouwen, die blijkens onderzoek bij een hoop mensen leeft, te voorkomen. En dat is uitermate belangrijk voor onze parlementaire democratie'', aldus Kuzu dinsdag in een verklaring. Hij benadrukt de noodzaak van goed functionerende media die onder meer informeren en controleren.

Kuzu vergelijkt journalisten met accountants, bankiers, rechters, advocaten, bestuurders, militairen, artsen en Kamerleden. Zij hebben ook een ,,grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom leggen ze al dan niet wettelijk verplicht een eed af'', aldus Kuzu.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Net als in Turkije, daar mag je alleen journalist zijn als je trouw zweert aan Erdogan.

  Zou Silvaandacht Simons trouwens al door hebben dat ze zich uit ijdelheid door twee boeven heeft laten inpalmen? Waarschijnlijk niet.

 2. Xander

  Klinkt mij in de oren als een dief die zegt dat je niet mag stelen.
  Waar heeft hij als kamerlid een eed voor afgelegd?

 3. Dead Silence

  Een eed voor een Turk is evenveel waard als stront aan WC papier. Laat deze halve gare snel oprotten naar het land van zijn genocideleider.

 4. Calhoun84

  Ongekend, er komt iets zinnigs uit de koker van DENK. Helaas zijn ze echter eerst met zo’n kinderachtig filmpje over de media gekomen waardoor ik ze totaal niet meer serieus neem.

 5. Motto

  Hopelijk verdwijnt die club uit de TK na de verkiezingen volgend jaar. Stelletje profiteurs die niks met Nederland hebben.

Reacties niet toegestaan