Zoon dominee Paisley: vraag Iers paspoort aan

BELFAST (ANP) - Niemand minder dan de zoon van Ian Paisley, de dominee die als leider van de Noord-Ierse Democratische Unionistenpartij streed tegen de invloed van het katholieke Ierland, roept Noord-Ieren op een Iers paspoort aan te vragen nu de Britse kiezers hebben gestemd voor uittreding uit de Europese Unie.

,,Mijn advies is als u er recht op heeft om een tweede paspoort aan te vragen, dat te doen'', liet de jongere Ian Paisley weten aan de inwoners van zijn kiesdistrict.

Volgens het akkoord van Goede Vrijdag uit 1998 heeft iedereen die in Noord-Ierland geboren is recht op zowel het Britse als het Ierse staatsburgerschap. Sinds het brexit-referendum, waarin in Noord-Ierland een minderheid voor het verlaten van de EU stemde, is het aantal aanvragen van een Iers paspoort licht gestegen, ook in districten waar overwegend unionisten wonen.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Echt heerlijk om te lezen hoe gefrustreerd al die linkse hotemetoten en stukjesschrijvers reaguren.

  • Desperanto

   Echt heerlijk om te lezen hoe gefrustreerd Burgermans weer eens geheel feitenvrij reaguurt…

   (in antwoord op Burgermans)
  • Ko Herent

   Inderdaad, vooral bij 3hut druipt de frustratie van zijn stukjes (met spelfouten maar we mogen niet meer reageren, dat is veiliger voor hem). Je vraagt je toch af wat de idealen zijn van dit soort mensen. Iedereen slaaf van Europa, allen hetzelfde loon en Europa vol moskeeën en hoofddoeken?

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan