Hond ongeschikt als huisdier

Muis, fret of eekhoorn. Of zelfs een serval of een zwijnshert. Allemaal geschikter om als huisdier te houden dan een hond. Tot die conclusie komen volgens De Telegraaf onderzoekers van de universiteit van Wageningen. In opdracht van staatssecretaris Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) heeft de universiteit van Wageningen een lijst van dieren gemaakt die geschikt zijn om als huisdier te houden. Voor een hond is het, net als bij wolven, noodzaak in een groep te leven. En in een tuin van bijna 200 vierkante meter.

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Fros Ted

  Ik zie de verhoging hondenbelasting al weer aankomen

 2. gerrit52

  nou, dan doe ik mijn 7 honden maar de deur uit… heb het altijd al gedacht: er klopt iets niet..

 3. Abjectief objectief

  Minder geschikt maakt nog niet ongeschikt. Maar ach, wat uit Wageningen komt is meestal al wereldvreemd. Honden zijn roedeldieren, ja, en het gezin is de roedel. Zeker weer een “stapeltje”.

 4. marianne martens

  grappig, de hond heeft ons gekozen en niet andersom. grappig is ook dat De Heer Ble(eeeeee) ker opdracht heeft gegeven om zo’n onderzoek te gelasten. Door de vraagstelling zal hij op zijn wenken zijn bediend, de hond is geen huisdier. Wageningen moet zich heel erg schamen door zo’n onderzoek uit te voeren door een Ministerie wat door eigenbelang en verraad aan elkaar hangt.Goed, wij hebben een Tervuerense herder en een Groenedaeler. Inderdaad roedel dieren. Iedere keer als ik ze uitlaat, heerlijk genieten met andere honden ( roedel ) en leuke kletsjes met mede -hondenbezitters. Ontspannend, echt wel!!!!.
  Als ik met mijn schatten een balspel doe, gaat de Groenendaeler alsmaar om me heen lopen, kringetjes, steeds dichterbij. Volgens mij denkt hij dat ik een dom dik schaap ben, die zijn huis kwijt is en naar zijn hok/ huis moet. Wie is er nu de baas en wie heeft plezier!!!! Allebei.

Reacties niet toegestaan