Belgische premier pleit voor nieuw elan in EU

De informele EU-top zonder Groot-Brittannië in Bratislava half september kan slagen als de EU-leiders ,,het Europese project nieuw elan geven, wat dringend nodig is.” Dat zei de Belgische premier Charles Michel woensdag na afloop van een voorbereidend gesprek in Brussel met 'EU-president’ Donald Tusk.

Het is in Bratislava de eerste keer dat de EU-leiders bijeen komen na het Britse referendum over het EU-lidmaatschap. Nu de Britten uit de EU zeggen te willen stappen - de officiële stappen daarvoor zijn nog niet gezet - gaan de overige 27 praten hoe zij samen verder willen.

,,Het huidige Europa geeft de indruk ver van de bekommernissen van de burgers te staan en niet op de hoogte te zijn van hun verwachtingen", aldus Michel. Ook moet het idee dat de oude en nieuwe lidstaten tegengestelde belangen hebben op de schop. Sociale dumping, de praktijk waarbij goedkope, vaak Oost-Europese arbeidskrachten in een andere lidstaat worden gedetacheerd, noemde hij ,,dodelijk voor het Europese project".

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  En had-i ook een idee hoe-i dat wou doen? Door wellicht nog meer potentiate terroristen en zedendelinquenten van het Midden-Oosten naar Europa te halen?

  • jandan

   dan gaan we ook eindelijk die massa verkrachters van roomse oorsprong het land uittrappen richting hun vaticaan?

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan