Tiziane kon de vernedering over haar seksvideo niet langer aan en hing zich op

Tiziana Cantone, een Italiaanse vrouw van 31 jaar oud, is dinsdag dood aangetroffen in het huis van haar tante in Mugnano, nabij Napels. Tiziana had zichzelf opgehangen uit schaamte en omdat het halve internet, zo leek het haar, haar pestte. Een sekstape van haar die ze zelf aan een ex en 4 goede vrienden stuurde en die vorig jaar op het internet was opgedoken dreef haar de dood in. Tiziana kon de schaamte, de pesterijen, de vernedering niet meer aan.
Om te vluchten van de vernedering nam Tiziana onslag, verhuisde ze en probeerde ze haar naam te veranderen. Ze won rechtszaken waarin sites en zoekmachines werden gedwongen haar onvindbaar te maken. Maar op het web wordt niets wat er ooit was onvindbaar. Dus ook de intieme video van Tiziane niet
De zelfmoord van Tiziana zorgt in Italië nu voor een  debat over 'het recht om vergeten te worden online'. "Waarom zijn die beelden en foto's er nog? Waarom kunnen mensen nog steeds deze jonge vrouw uitlachen en bespotten die haar leven heeft beëindigd omwille van de vernedering waaraan ze kapot ging?"