Agenten die onnodig Mitch Henriquez doodden kregen alle steun van de hoogste baas

De hoogste baas van de Nederlandse politie, Gerard Bouman, heeft de vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez vorig jaar gegarandeerd dat ze niet worden ontslagen. Dat staat in vertrouwelijke correspondentie in het bezit van NRC .
De Arubaan Mitch Henriquez is volgens de Rijksrecherche stierf als gevolg van mishandeling door de politie. Zijn hals werd bij zij  arrestatie zo samengedrukt dat hij geen adem meer kreeg, Hij is door agenten ook hard op zijn neus is geslagen. Ook dit kan tot ademhalingsmoeilijkheden en zijn dood hebben geleid.
Ook had Henriquez overal bloeduitstortingen. Bloeduitstorting bij de slaap, bij de neus, zelfs bij zijn geslachtsdeel. Twee van de 5 agenten worden justitieel vervolgd, de overige drie blijven verdacht. Maar wel met de toezegging dat ze gewoon weer agent worden. En al hun loon, inclusief toeslagen voor overwerk dat ze niet doen, is doorbetaald. Ze mogen zelfs gratis sporten in de sportzaal van de politie. Op last van de hoogste diender. Want de politie blijkt ook in Nederland de beste kameraad van de politie.