Zijn we blind voor racisme van allochtonen tegen blanken?

Zijn we wel eerlijk in onze veroordeling van racisme? Als je een allochtoon beledigt ben je snel een racist. Maar wat als allochtonen de autochtonen beledigen? Is dat ook racistisch? Sluiten we onze ogen daarvoor? Columnist Joost Niemoller schrijft: 'Als twee getinte jongens een juwelier neerschieten dan is dit gewoon een overval. Een Turkse man die aan de Sloterpas een blanke vrouw verkracht heet niet alleen gewoon een verkrachter, maar het is zelfs bij hoge uitzondering dat zijn etniciteit vermeld zal worden in de media, of door de politie. Een blanke man die een Turkse vrouw zou verkrachten heet een racistische verkrachter.' In Frankrijk laait de discussie op over 'omgekeerd' racisme: Van allochtonen tegen blanken. Aanleiding is het boek van Jean Francois Cope, de conservatieve burgemester van een Parijse voorstad. Cope schrijft: ‘Er is een anti-blank racisme aan het ontstaan in de buitenwijken van onze steden waar de (allochtone) bewoners de (autochtone) Fransen minachtend behandelen omdat die niet dezelfde religie, niet dezelfde huidskleur of niet dezelfde afkomst hebben'. De Belgische Standaard citeert linkse politici die boos zijn over de bewering van de Franse burgemeester: Er zijn problemen van integratie en misdaad in de banlieues’, zegt een woordvoerder van de regerende PS. 'Maar door het te formuleren zoals Copé doet, zet je bevolkingsgroepen tegen elkaar op.’ Critici wijzen erop dat de extreemrechtse Jean-Marie Le Pen van het Front National al in 2003 sprak over ‘anti-blank racisme’.    

Bron(nen):   Standaard  RFI  FrontPageMag  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het opgedrongen Europsese socialisme en hun zogenaamde politieke correctheid is zo doorgeschoten dat men blind is voor rascisme door allochtonen. Het uitschelden van Westerse vrouwen voor hoeren, etc wordt met een lachertje afgedaan. Anderzijds is men totaal overstuur als iemand het woord allochtoon gebruikt. Desalniettemin loopt de druk in het stoomvat langzaam op en het onacceptable gedrag van grote groepen cultuurverrekijkers zal een keer drastisch en op apocalypstische wijze een halt worden toegebracht. Het is een kwestie van tijd.

 2. FloatingSoulPeter

  Het is een politiek gegeven die in een totaal andere wereld leeft.
  Politici luisteren immers niet meer naar de massa.
  Want dat zijn onderbuikgevoelens. En die schakel je niet uit.
  Gevoel=leven. Je kunt iemands gevoelsleven niet negeren.
  Diskriminatie is onderdeel van ieders leven.
  Het begint al met de liefde. Waarom wordt iemand afgewezen ?

  Iemand roept al net snel dat die gediskrimineerd wordt.
  Hele bevolkingsgroepen worden gediskrimineerd en genegeerd.
  Politici zijn doorgaans mensen die denken dat ze perfekt zijn en geen fouten maken.
  Waar gehakt wordt vallen immers spaanders ?
  Maar ja, wie krijgt die splinters in zich ?
  Daar moet je dan vervolgens mee leren leven.
  Nee, een politikus doet het nooit goed hoor je dan vervolgens en zo wordt een onderbuikgevoel weer afgekapt.
  Het zijn maar wat clichés.

  Rutte is ervan overtuigt dat die verder kan nu er massaal op deze 2 gestemd is. Dat rechtvaardigt zijn denken.
  Maar snapt die nou werkelijk niet waarom dit zo gekomen is ?
  Door pure manipulatie ?
  Goede politie zijn goede charlatans en huichelaars.
  De uitkomst kunnen ze meestal makkelijk gebruiken.
  Of deze uitkomst wenselijk is ?

  In dit geval is er een meldpunt diskriminatie.
  Ik denk dat daar ook alleen maar allochtonen zitten.
  En dat ze daar ook een roze bril op hebben.
  Het is een feit in dit land als je zegt dat je als autochtoon gediskrimineerd wordt en meteen gedemoniseerd wordt.
  Werkt altijd en overal.
  Het riekt erg naar fascisme.

 3. KritischeMassa

  Heb jaren welzijnswerk als vrijwilliger gedaan met allochtone tieners (antillianen). Op een gegeven moment hoor ik twee meiden tegen elkaar zeggen:

  “gisteren echt een lauw feest, gelukkig geen kk blanken”

  Waarop ik reageerde dat ik zelf ook liever op feesten kwaam waar geen kk zwarten kwamen.

  Dat was het einde van mijn vrijwilligerswerk…

  Dat was eind jaren ’90

 4. Le_bon_sauvage

  Al jaren proclameren allerhande mislukte media-cruisers dat ze zeggen “wat niet gezegd mag worden”, omdat ze op die manier zichzelf kunnen promoveren tot klokkenluider, onheilsprofeet of calimero-politicus, en camoufleren dat hun boodschap inhoudelijk te kort schiet.

  Zeg gewoon wat je wilt zeggen en doe verder niet zo verontwaardigd. Van wie mag je ‘t niet zeggen, je zegt ‘t toch? en staat de politie al op de stoep? Nee je bedoelt eigenlijk dat niemand naar je luistert, en dat je dat vervelend vindt…

  Mensen van alle kleuren vertonen vervelende trekjes als ze domineren in een bepaalde groep. Dat zie je al op de kleuterschool. Eens Lord of the Flies gelezen? Vandaar dat heterogeniteit zo belangrijk is. Verschillen, daar moet je mee leren omgaan. En wie is er tegen heterogeniteit? Juist…maar dat mag je in Nederland niet zeggen tegenwoordig….

 5. Oh_Oh_SarCastro

  Ach het zal wel meevallen die blindheid voor racisme. Henk en Ingrid die een turk doodschoppen zijn immers ook geen racist.

 6. Tomas Leon

  Weleens voor langere tijd in het buitenland geweest?
  Ik bedoel minimaal een jaar.

  Dan ga je dus ervaren dat jezelf ook gediscrimineerd wordt.
  Het hoort bij de mensheid.

 7. Conformer

  Ja, want alle allochtonen zijn van een ander ras.

 8. nadine_v

  Allochtonen hebben vooroordelen over autochtonen, niet speciaal over blanken. Ik ben eerste generatie allochtoon en hartstikke blank. Ik heb ook vooroordelen over Nederlanders en Limburgers en Friezen en … Dat kun je moeilijk racisme noemen.
  Allochtonen hebben onderling ook veel vooroordelen. ‘Turken en Marokkanen’ worden vaak in 1 adem genoemd, maar zijn daar helemaal niet blij mee.

 9. Heldoppantoffels

  Ik heb persoonlijk de indruk dat de stelling op waarheid berust…. We hebben natuurlijk al jaren een probleem en politici doen te weinig aan integratie van andere culturen. Het helpt ook niet als je in de gemeentekantoren diverse talen op de bordjes ziet en ondertussen laat de gemiddelde allochtone medeburger weinig vermogen tot zelfreflectie zien.

  Desalniettemin heeft het geen nut om iedereen “over 1 kam te scheren”.

 10. GGoalsHD

  http://www.pietitie.com zegt genoeg

Reacties niet toegestaan