Roep om aftreden van Sessions steeds luider

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions komt steeds zwaarder onder vuur te liggen vanwege zij vermeende contacten met Russen. Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, heeft donderdag het ontslag geëist van Sessions met de woorden: ,,Alles anders dan aftreden is onaanvaardbaar''.

De minister ligt onder vuur nadat de krant The Washington Post onthulde dat Sessions tijdens de presidentscampagne van Donald Trump, gesprekken zou hebben gevoerd met de Russische ambassadeur en hierover zou hebben gelogen tegen de commissie die zijn voordracht als minister beoordeelde.

Ook binnen de Republikeinse partij is er kritiek op Sessions. De leider van die partij in het Huis, Kevin McCarthy, riep de minister op zich niet verder te bemoeien met het onderzoek naar de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

Sessions ontkent de aantijgingen: ,,Ik heb nooit met Russische diplomaten gesproken over campagnezaken. Het is een valse beschuldiging."

Twee weken geleden kostte het contact met de Russen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn de kop. Hij raakte in opspraak omdat hij Amerikaanse sancties tegen Moskou zou hebben besproken met de Russische ambassadeur in de VS nog voordat Trump daadwerkelijk president was.

<>