Holleeder in tv-show: Van de zotte. Volgende gast Marc Dutroux?

Twan Huys ontvangt in zijn tv-programma College Tour topcrimineel en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder (links op archieffoto). De reacties zijn heftig. Carel Kuyl is als hoofdredacteur van de NTR verantwoordelijk en verdedigt de keus voor Holleeder: 'Als je een gast als Willem Holleeder kunt krijgen dan doe je dat. Ik kan me niet voorstellen dat er een medium is dat zo'n kans zou laten schieten. We hebben meerdere gasten gehad die niet onomstreden zijn. We hadden Nick Leeson, die de Barings Bank ten gronde heeft gericht en daarvoor veroordeeld is. En we hadden Bram Moszkowicz, rond wie toen ook al controverse was'. Op Twitter woedt het debat over wel/niet uitnodigen van Holleeder in alle heftigheid: ‪@barrysmit Wat een gezeur over College Tour. Willem Holleeder past prima in het rijtje Nick Leeson, Bram Moszkowicz en Rijkman Groenink ‪@chrisklomp Oh oh wat hebben we een hekel aan daders. Maar Holleeder is ondertussen zo'n beetje de nationale knuffelcrimineel aan het worden ‪@ZahraBoef Lol. Ik dacht dat de bedoeling van Collegetour was om studenten kennis te laten maken met inspirerende carriere-mensen? ‪@pvdmeersch Ook Dutroux wil in College Tour, hoor ik ‏‪@JWVaartjes'Holleeder beraamt ontvoering concept College Tour' ‏‪@iammii De NieuweRevu kan ik niet opzeggen, want niet geabonneerd. CollegeTour kan ik wel boycotten, nooit meer kijken als Holleeder welkom is!!! ‪@peternelissen Actie tegen uitzending Holleeder in College Tour? Massaal niet gaan en niet kijken. ‏‪@Waldekker Wie is er nou gek? Hoezo normen? ‪@RobvanderHilst Tvprog CollegeTour -zoekt inspirerende personen- vindt types als Holleeder best ok: Dutroux, Robert M staan al op shortlist ‪@nieuwsheadline 'Holleeder-geknuffel moet stoppen' ‪@RonEisenmann Holleeder wordt genoemd als nieuwe presentator opsporing verzocht ‏‪@CeesGravendaal Klaas Wilting in De Telegraaf: Het is van de zotte. ‪@mattsteinglass Again pushing reality-TV taste frontiers, NL puts country's famousest kidnapper & extortionist on hour-long talk-show.  

Bron(nen):   RadioNL      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  welkom in open inrichting nederland!

 2. Jannie Ooms

  Nog een aanrader voor College Tour: Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Hij komt binnenkort vrij en heeft vanaf dat moment zijn schuld aan de maatschappij betaald.

  Niets staat hem dan in de weg om zich eens gezellig door Twan te laten interviewen.

 3. marianne martens

  inderdaad van de zotte. temeer dat er in de loop der jaren in de media nauwelijks is geschreven over het ongelofelijke snelle verval van stadsdelen en buurten, als zich dergelijke figuren daar vestigen. mensen die het hebben meegemaakt zagen dat, blokken huizen worden opgekocht, vriendjes,lees: drugs- handelaren komen er voor in de plaats, winkeliers die meedoen o.a een bakker die ‘s nachts z.g. broden bakte,geen heerlijke broodgeur maar een door en door rotte stank, bleek de grootste xtc -maker van de wereld te zijn. hoerenkasten, die verschijnen, beursjongens met de Jongens, de beest uithangen, het veranderen van de mode, ipv van vrolijk gekleed naar zwart, zwarte sokken en lakschoenen met een gouden gesp ,de bekende kleur en vorm voor een bepaalde doelgroep,dikke auto’s midden op straat en op de stoep parkeren. Inwoners uitlachen en beledigen. Nordholt op de terrassen in vol tenue met de penose, mensen doodgeschoten, aanslagen gepleegd, open tassen met wit spul in portieken, geen waspoeder in elk geval, door een ander persoon opgehaald. Na het oppakken van de mensen, hogere prijzen huizen, leegstand woningen en winkels, planken voor de ramen etc. Gewone volk is allang weggevlucht naar de meest o.a. slecht gebouwde huizen in het Oosterlijk Havengebied.
  Het zou zinnig zijn om met een grote groep mensen iets te doen, te weer stellen, want het kan toch niet zo zijn, dat de grote midden klassen, die het meest moet inleveren om de banken etc, ter wille te zijn via de Nieuwe Macht -Politiek en de armoedegrens voor veel mensen ras nadert, de ziektekosten absurd hoog zijn, onderzoeks -gelden naar Unilever en Shell gaan. U weet wel, die organisaties met miljarden winst. De jonge onderzoekers-intelligentsia heeft het nakijken. Schaf na deze daad van de NRT met die opgeblazen Twan Huys, wel een goed programma overigens,meteen de Publieke Omroep af.
  Opstelten doe hieraan iets, maak een gebaar.
  Het is om te huilen dat in dit land alles wordt omgedraaid.Huilen.Huilen.Huilen. Huilen.

 4. Dirk Zeeman

  Collegetour 2012. Zo leiden we de nieuwe generatie CEO’s en bankiers op.

 5. Bert Hilhorst

  Willem gaat lesgeven in proactief leiding geven en wegsluizen van gelden. Als ervaringsdeskundige bij uit stek kan dit wel eens heel leerzaam voor onze toekomstige uitvreters worden.

 6. Uilenspiegel

  Holleerder onacceptabel? Ga toch fietsen. Holleerder is maar een kleintje. Onze crisis wordt veroorzaakt door de witte boorden die met miljarden speculeren, landen en banken faiiliet laten gaan en die nu middels bezuinigingen gewone welwillende burgers uitknijpen. Deze witte boorden zitten vooraan in de kerk en zijn o.a. de vrienden van een Amerikaanse presidentkandidaat. Die zijn pas onacceptabel.

Reacties niet toegestaan