Peru verdeeld over het festival van de kat (als gerecht)

In La Quebrada vindt elk jaar in september het 'Gastronomisch festival van de kat' plaats, waarop herdacht wordt hoe de eerste slaven - naar verluid- alleen konden overleven door het eten van kattenvlees. In de boerengemeenschap ten zuiden van Lima is er tijdens het festival muziek, er wordt op straat gedanst en overal staan stalletjes waar kat geserveerd wordt. Dozijnen katten worden speciaal voor het festival gefokt en verwerkt in allerlei Peruaanse recepten. Er is kattenstoofpot en gegrilde kat met de plaatselijke kruiden. Drommen nieuwsgierige festivalbezoekers zijn benieuwd naar de smaak van het kattenvlees dat erg op konijn schijnt te lijken. En vergeet de oesters of de neushoornpoeder maar; hier gelooft men dat kattevlees een afrodisiacum is. De meeste Peruanen echter, zien katten als huisdieren niet als voedsel. Dit jaar werd bij het festival dan ook geprotesteerd door dierenrechtenactivisten, die ‘moordenaars’ scandeerden, en borden meedroegen met leuzen als: ‘Katten zijn door God geschapen’. Maar met de vele urgente problemen die Peru kent, als armoede, onrecht, corruptie en misdaad, staan de dierenrechten nog niet hoog op de agenda.

Bron(nen):   BBC  bron foto    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Wat is er dan precies mis met het eten van katten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het eten van koeien, schapen, kippen of varkens?

 2. gerrit52

  ja zult maar honger hebben…(in de oorlog werden ook katten gegeten en waarom ook niet?)

 3. janneke123

  We moeten onze gebruiken, smaken en gewoontes niet projecteren op de rest van de wereld.
  Ik ben een echte katten liefhebster maar begrijp goed dat er landen zijn waar Minoes overheerlijk op tafel komt, als hoop ik dat ze van mijn kat afblijven.

Reacties niet toegestaan