Drankrijder krijgt lik op stuk

Drankrijders worden sneller en steviger aangepakt en krijgen al op het politiebureau te horen wat hun straf is. Slechts in extreme gevallen moet een automobilist, fietser of motorrijder die met te veel alcohol aan het verkeer deelneemt nog voor de rechter verschijnen. Deze lik-op-stukafhandeling onthult hoofdofficier en directeur Albert Hazelhoff van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) in een gesprek met De Telegraaf. „Wanneer agenten weggebruikers met een slok op aanhouden en laten blazen, staat onomstotelijk vast of zij in overtreding is. Het promillage liegt niet en daaraan gekoppeld staan boetebedragen. Daarnaast moet het rijbewijs boven de 0,8 promille voor beginnende bestuurders en 1,3 promille voor ervaren chauffeurs voor korte of lange tijd worden ingeleverd. Dat zijn zaken die niet ingewikkeld zijn en op het bureau onmiddellijk afgehandeld kunnen worden.”

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Sinds wanneer mag de politie voor rechter spelen ?

  • giegel

   Als je verkeerd parkeert, krijg je ook een boete zonder tussenkomst van een rechter. Het staat je vrij om deze schikking (dat is de boete) aan te vechten. Pas dan kun je het doordrijven naar een rechter.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
  • Edward_II

   Het probleem is dat onze wetgevers de grondwet aan hun laars lappen. Nederlandse wetten hoeven niet aan de grondwet te worden getoetst.
   Die grondwet zegt dat wij een trias politica hebben: een wetgevende macht, een rechterlijke macht en een uitvoerende macht. De wet Mulder, waar giegel aan refereert, was een van de grootste ondermijningen van deze scheiding der machten. Nu gaat men steeds verder. Het theoretische eindpunt is een politiestaat.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)

Reacties niet toegestaan