Kamerlid Hiddema voorstander rassenvermening: beste integratie onder de lakens

Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FvD) vindt het onterecht dat hij en zijn partij worden afgeschilderd als racistisch, omdat hij juist pleit voor integratie door ,,rassenvermenging''. In het radioprogramma De Overnachting spreekt hij van ,,de gezegende werking van echte vermenging''.

Volgens Hiddema heb je ,,dan heb je geen integratieclubjes nodig, geen deskundigen, dan gaat het volgens de natuurlijke weg: integratie onder de lakens. Dat noem ik rassenvermenging''. Volgens Hiddema is er wel ,,één categorie mensen'' die zich niet ,,laat 'bevrijen', en dat is de islam''.

Hiddema reageerde op een vraag over een geruchtmakende uitspraak van FvD-leider Thierry Baudet. Die had gesproken van ,,homeopathische verdunning'' van de Nederlandse bevolking door die te vermengen ,,met alle volkeren van de wereld''. Baudet legde die uitspraak uit als een pleidooi tegen de 'verdunning' van de Nederlandse identiteit en waarden en niet ras.

Hiddema: ,,Ik heb mij uitgesproken voor de geslachtelijk vermenging. Nu sta ik te boek als iemand die tegen rassenvermenging is, sterker nog we zijn racisten''. Hij spreekt van pinguïn- en papegaaiengedrag door journalisten. ,,Ze marcheren allemaal dezelfde kant uit''.