Locatiemanager Netflix-serie Narcos doodgeschoten in Mexico

Een locatiemanager van de populaire Netflix-serie Narcos is deze week vermoord in Mexico. Hij was op zoek naar geschikte filmlocaties. De 37-jarige Carlos Muñoz Portal reed maandag naar een afgelegen plaats in de gemeente Temascalapa om enkele foto's te nemen, vertelt een vriend volgens The Guardian. Hij werd later dood gevonden in zijn auto met verschillende schotwonden. Er zijn geen getuigen.

Netflix heeft inmiddels de dood van hun locatiemanager bevestigd. De Mexicaanse film- en televisie-industrie is bang dat de productie van het vierde seizoen mogelijk wordt opgeschort vanwege de moord op Muñoz.

Het is speculeren over het motief voor de moord. Muñoz' vriend denkt dat de lokale bevolking schrok van een onbekende met een camera en dat hij daarom om het leven is gebracht. "Misschien dachten ze dat hij informatie aan het verzamelen was en zijn ze hem gevolgd naar zijn auto."

Temascalapa ligt in de staat Mexico. Dit is de dichtstbevolkte regio met het hoogste aantal moorden van het land. Alleen al in juli zijn er 182 mensen vermoord.

Narcos is een van de meest populaire Netflix-series van dit moment en gaat over de Colombiaanse drugskartels.

Bron(nen):   AD