‘Trump moreel ongeschikt om president te zijn’

De voormalig FBI-directeur James Comey heeft in het langverwachte interview met de Amerikaanse zender ABC gezegd dat Trump moreel ongeschikt is om president van de Verenigde Staten te zijn.

,,Trump is een intelligente man en ook medisch nog in staat om president te zijn. Ik denk alleen dat hij moreel ongeschikt is om president te zijn", aldus Comey. ,,Iemand die vrouwen behandelt als een stuk vlees en die constant over alles liegt, maar wil dat het volk hem gelooft, kan geen president zijn."

Comey zegt ook dat Trump zich niet houdt aan de belangrijkste waarden van de VS. ,,De president moet respect uitstralen en leven naar de kernwaarden van dit land. Voornamelijk de waarheid. Dat doet hij niet."

De FBI-directeur werd in mei vorig jaar door Trump ontslagen. Het ontslag leidde tot het instellen van speciaal onderzoeker Robert Mueller, die de inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 onderzoekt.

Comey vertelt in het komende week te verschijnen boek A Higher Loyalty hoe de president tijdens een diner loyaliteit van hem eiste.